Recomano

ALBERT ESPINOSA “EL MÓN GROC I EL MÓN BLAU”

Albert Espinosa, és un català escriptor de novel·les molt emotives, que et demostren que nosaltres som molt afortunats, i que en aquest món no som ningú.

El món blau t’ensenya a apreciar tot el que tens, i no em refereixo als béns materials, sinó a les persones que t’estimen, que t’aprecien tal i com tu ets i creuen que tu ets especial.

El Món Blau és la continuació del Món Groc,en el que el propi autor es fica en la pell d’ un malalt hospitalitzat. Ensenyant i aprenent dels seus companys d’habitació. On per la nit agafaven les seves cadires de rodes i anaven a pediatria a veure els nens hospitalitzats. Després, Albert Espinosa va publicar el Món Blau, en el qual l’autor es fica en la pell d’un altre malalt al que a l’hospital li donen la terrible notícia de la seva mort que succeirà d’aquí 5 o 6 dies. Ell ja sabia que algun dia o altre li passaria, com a tots els seus companys d’ habitació, i ara ve el seu moment de viure-ho. Decideix anar a una illa on la gent va per a morir. Allí tota la gent li va ensenyar les seves costums per acomiadar als que han marxat, d’unes maneres molt especials. Allí va fer un gran amic, un nen que tenia el mateix problema que ell. En aquell lloc el nen li va presentar a una dona embarassada que li va ensenyar a cantar. Després la dona li va confessar que moria, i al darrer moment va donar llum. I li va dir que s’havia de fer càrrec del nen. Al final, abans de morir ell mateix, dóna el nen en adopció, i mort en pau.

Aquest llibre m’ha emocionat per dins, us el recomano.

També t’ensenya a estimar el teu caos.

Joel Parra – 6èA

Paracotes

Les mestresses de casa de Sant Jaume d’Enveja els van ensenyar als alumnes de 6è com es feien les ‘paracotes’ , postre típic d’estes terres.

Després en van repartir per a tota l’escola. Estaven per llepar-se els dits.