6 thoughts on “Un altre document per comentar

 1. lolo

  Actitud, creo que nuestra actitud genera nuestro alrededor.
  Generalmente cuando no somos felices, tendemos a culpar alguien, a algo, a las situaciones o a las circustancias. Creo que si uno quiere ser feliz solo es cuestion de intentarlo, total tu actitud es la que ordena a tu cerebro que quimica debe de fabricar y trasmitirsela al cuerpo:
  Accion + Reaccion = Repercusion

  Actitud + quimica cerebro = repercusion en el cuerpo.

  Creo que la vida te llena de experiencias buenas y malas para que la proxima vez que te encuentres con situaciones a las vividas con anterioridad puedas actuar todavia mejor.

 2. MªTrinidad

  Creo que Steve Jobs nos explica maravillosamente bien lo del 10%; en la vida suceden varias cosas las cuales vienen de improvisto y no esperamos, pero solo es un 10%, el 90% es como nosotros actuamos ante ellas, si uno actúa bien todo le irá rodado, ahora si uno actúa mal todo será un poco más negativo.
  Lo más dificil en la vida es vivir, y lo haces diario.
  Autor desconocido, como la majoría de los genios.

 3. Desi

  Hola a tothom:
  Aquest video et fa pensar en moltes coses, jo diria que té molta sustància.Hi ha moltes frases que m’han agradat,però potser una de les que més m’ha fet sentir identificada és “estimar allò que fas”.Ja de ben petita tenia ben clar què volia ser de gran i el camí ha estat difícil moltes vegades…és cert!
  Mirar el punts de la vida,penso que de vegades és bo mirar enrera per veure el teu pas, el teu camí marcat, però has de fixar un pas endavant no cal que sigui gran, l’important és seguir endavant, no importa que t’equivoquis, no importa que caiguis…importa caminar i sentir-se satisfet quan marxis cada nit al llit. Penso que sóc una persona molt optimista i intento aprofitar cada dia com si fos l’últim.
  Vida-mort és el camí marcat, però dintre d’aquest camí…quantes coses podem fer? què podem deixar de positiu per generacions que vindran? què volem? on anem? quin sentit té la nostra vida?… cada persona individualment i personalment té una resposta i per mi totes són vàlides, trobar sentit a la vida i sentir-te satisfet amb allò que fas per mí és la clau de tenir una vida sana, bella i feliç.
  “Sigue hambriento.Sigue alocado”…jejejjeje…quina frase més bona…fam? de què? …sí, jo tinc gana..tinc gana d’alimentar-me cada dia, de nodrir-me dels meus companys, dels petits, dels mitjans, dels grans,de les famílies, de l’escola, dels llibres, de les noves tecnologies,del que vaig ser, del que sóc, del que seré, de tot allò que tinc, del que he perdut, de lo bo, de lo dolent, d’on estic, d’on seré, de la VIDA i de la MORT.

  TENIR GANA ÉS TENIR GANES D’APRENDRE”..I TU? TENS GANA?…

 4. Tina

  Aquest document és molt interessant!
  Una persona d’èxit, Steve Jobs que davant de centenars de graduats universitaris els ve a comentar o resumir a grans trets l’evolució de la seva vida. Un camí recorregut sobre el que ha pogut meditar i relacionar esdeveniments passats, per a ell importants.
  Dels que ha tret unes idees bàsiques per les qual ell creu que la seva vida s’ha desenvolupat tal com ha anat.
  Guanyat la vida fent allò que t’agradi, per que hauràs de passar una gran part de la teva vida treballant en allò.
  Segueix el teu “instint”, “intuïció” o com vulguis anomenar-ho per poder arribar a aquesta meta. Aprofita el teu temps pensant que allò que fas o faràs pot ser l’últim que arribis a fer.
  Segueix en tot moment creixent i entusiasmat amb coses noves.
  Tots són grans pensaments que indiquen una forma de prendre’t la vida.
  D’aprendre dels errors i tenir clar que un canvi mai és dolent ni bo en sí. Tot depèn de com ho visquis i /o racionalitzis. Sempre pot ser una nova porta que se’t obre davant teu per començar un nou camí. La estabilitat i la seguretat són invencions socials. Creences que ens lliguen i ens paralitzen davant de l’opció de la nostra pròpia evolució.
  Encara que no estic d’acord amb el pensament mercantil d’equiparar les vides de les persones, com a útils per la societat dintre d’uns anys de productivitat i creativitat i ser conscients de que seran desallotjats per noves generacions, “passaran” . Les persones velles i més com ell descriu com hauríem de viure l’única vida que posseïm, seríem enriquidores per a les generacions posteriors.

 5. Maria Balsach

  Aquest vídeo et fa reflexionar sobre les nostres desicions i sobre la nostra trajectòria professional fins el moment actual. Tenir una formació prèvia és molt important abans de la vida laboral però, aquest senyor ens demostra que et poden anar molt bé les coses si fas el que realment t’agrada, t’apassiona i et deixes portar per l’emoció i no pel sistema, i no necessàriament els que no van a la universitat no tenen perquè fracassar. Tot i que també és veritat que en aquest cas aquest noi és intel·ligent, emprenador amb un esperit lliure i creatiu i s’ha sapigut espavilar a la vida.
  M’agradaria treballar amb ell per les seves qualitats: sap transmetre iniciativa, ganes de fer les coses, emoció en les paraules, ganes de saber-ne més, té bones idees, té empemta, per la manera en que veu les coses,les inquietuds que té, busca alternatives, valora el que té, … Sent conscient de la vida que tenim, ja que hem de viure el dia dia i que hem d’aprofitar el temps ja que aquest és limitat.

 6. Moises Martínez

  Aquest video el trobo genial.

  En el context americà, les famílies demanen crèdits per els estudis dels seus fills. Creuen que és el passaport per a la “seguretat del futur” (existeix la seguretat?). Un curs a Stanford val 50.000 dòlars aprox (cal afegir estància, materials, etc)

  El treball emocional és constant: assimilar que ets una persona adoptada en aquest marc en requereix molt. Les preguntes que fan de brúixola són profundes i senzilles alhora:

  ¿què és el que realmente vull? ¿si morís demà, faria ara el que vaig a fer?

  Veure els límits del regal màxim, la Vida, ens enfoca i ens motiva a optimitzar-nos, a veure cada segon amb més claredat, amb més passió.

  Cadascú de nosaltres fa una pròpia narració vital o interpretació d’allò que ha viscut. El que és realment important no és allò que vivim, sinó més encara com ho interpretem…

  ¿Què és l’èxit per a mi? i el fracàs ¿la felicitat? ¿Per a què visc? Què és una crisi per a mi? Què faig davant d’ella?

  Aquests continguts són els que els nostres fills “veuen i aprenen” de nosaltres, explícitament o implícitament, amb el nostre dia a dia, amb el nostre exemple, amb cada acció quotidiana…fascinant aprenentatge i repte per a tota la durada del Regal 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *