Ficcions

ficcions1Com molts de vosaltres sabreu, Ficcions és un concurs que consisteix a crear històries. Hi poden participar tots els alumnes de segon cicle d’ESO i de batxillerat dels Països Catalans. Els organitzadors comencen donant cinc inicis de novel·les ja escrites per escriptors importants. Es tracta de publicar, cada dues setmanes, un nou capítol i enviar-lo al concurs, sota un àlies i amb una contrasenya.

El passat dijous 20 de maig es va fer l’entrega de premis de la quarta edició de Ficcions. Va ser un acte impressionant on van assistir-hi diverses personalitats. Hi va fer un discurs l’escriptor, filòleg i membre del jurat Pau Vidal. A més, la “Sant Andreu Jazz Band” va interpretar diversos temes. Després dels discursos i la música, va començar l’acte d’entrega de premis. Dels 50 finalistes que hi havia, entre els quals m’hi trobava jo, la Sònia Martín (3r ESO), en van anomenar 40, els que anaven eliminant. Finalment, ens van fer pujar a l’escenari els que quedàvem, que érem els que havíem obtingut algun premi. Ja us podeu imaginar els nervis! Entre ells hi havia al guanyador (s’emportava un ordinador portàtil), el segon premi, el premi popular i els premis territorials. Van començar per aquests últims: em vaig emportar el premi territorial del Montserratí.

M’agradaria animar-vos a participar (molts ja ho heu fet aquest any) ja que t’ho passes de meravella escrivint històries. A més, a través del web ficcions.cat, al llarg del concurs van fent sortejos de llibres o entrades d’espectacles. I si al final us diuen que heu arribat a la final, ja podeu estar ben satisfets, que és tot un mèrit. Així doncs, estigueu pendents el curs que ve i animeu-vos a participar!

Autora: Sònia Martín

Aquest article ha estat publicat en 01. General, 04. ESO. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *