ESCOLES VERDES

IDEES PER MILLORAR EL MÓN!

Dutxar-se enlloc de banyar-se!                                                                      Aprofitar la llum del sol!

                                      

 

QUINES ACCIONS FAS TU PER MILLORAR EL MÓN?

 

30 novembre

ELS RESIDUS INVISIBLES!

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

El teu smartphone pesa menys de 200 grams i ve en un petit paquet, però durant la seva fabricació ha generat 86 kg de residus.

Amb aquesta breu explicació comença el procés de reflexió al voltant de la gran quantitat  de residus que es generen per fabricar moltes de les eines, estris… que usem de manera quotidiana.

Els alumnes han plasmat gràficament aquests residus, que no veiem i que per això anomenem invisibles, però que són ben reals!

 

RECORDEU QUE EL MILLOR RESIDU ÉS EL QUE NO GENEREM!

 

 

 

Més informació a:

http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/prevencio/setmana_europea/

 

 

23 novembre

CLASSIFIQUEM!

          

Nosaltres sabem on hem de llençar tots els residus, i vosaltres?

 

 

9 octubre

CLEAN UP DAY!

Un any més hem participat a la iniciativa Europea Let’s clean up Europe!

És una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Com a mesura preventiva davant de la situació excepcional del COVID-19, la campanya d’enguany, que estava previst realitzar del 8 al 10 de maig de 2020, va quedar ajornada a l’espera d’una nova data a nivell europeu.

Finalment aquesta edició es va celebrar el 18, 19 i 20 de setembre de 2020

A causa de la pluja, a Belianes vam ajornar l’acció fins el dia 9 d’octubre.

Les i els alumnes i mestres del centre vam visitar, per grups estables, diversos indrets del municipi i els vam deixar ben nets!

 

Podeu consultar les accions que es van dur a terme al següent enllaç:

http://www.arc.cat/agendalcue/?_ga=2.28255028.986027021.1605010000-732983876.1605010000