La nostra escola ha participat en el I Premi Escola, Agricultura i
Alimentació Ecològica de Catalunya, que vol ser un aparador que permeti:
- Donar a conèixer les iniciatives i la bona feina que fan els centres educatius del nostre territori.
- Incentivar tant als docents com a l’alumnat a tirar endavant l’hort escolar dins l’escola.
- Crear una base de dades col·laborativa amb activitats i projectes on l’hort i l’alimentació escolar ecològica en són els protagonistes.
- Fer un reconeixement a la tasca educativa del professorat.
- Convertir-se en un amplificador dels valors ecològics i de consum que van més enllà de l’aula.
- Premiar les bones pràctiques o pràctiques preferents que fomentin una educaciócompartida entre família i l’escola, estimulant la regeneració del compromís familiar davant l’educació.
Aquests primers premis estan impulsats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb l’Associació Vida Sana i amb la col·laboració de l’editorial Graó.
Avui dia 27 d’abril de 2013, hem anat a la Fira de Biocultura i hem estat els afortunats de guanyar el primer premi.
Hem llegit unes paraules d’agraïment pel premi rebut:
Primer de tot , de part de la comunitat educativa de l’Escola Matagalls, us voldríem agrair aquest premi rebut que és un reconeixement a la nostra tasca educativa.
En la nostra escola,treballem l’hort amb els avis pagesos, mestres i alumnes creant vincles i interrelacions generacionals bàsiques en el creixement i maduració de l’infant i que uns dels seus objectius finals,entre molts d’altres, són la cuina i menjador escolar, el treball de valors, les competències bàsiques, el treball cooperatiu, el pensament crític…. Es per això que entenem l’hort ecològic com a suport didàctic pels alumnes però també com a mitjà per treballar l’Educació Ambiental com a instrument pedagògic integrador.
Els nens i nenes acompanyats pel Josep, el conserge, la Neus, coordinadora del menjador, avis pagesos i els mestres, cuidem el nostre hort per a obtenir productes com: tomàquets, cols, api, pèsols, enciams , mongetes, maduixeres, carbasses i carbassons, julivert, coriandre, farigola, sàlvia, espernallac, camamilla… És una bona manera d’apropar-nos a la terra, de tocar-la, d’olorar-la, d’embrutar-nos i, sobretot “d’aprendre de la terra tot el que la terra ens pot ensenyar”.
Us torno a donar les gràcies de part de tot el Claustre de mestres i de totes les persones que ho han fet possible.
Gràcies!!