ESCOLES VERDES

DE L’HORT DE L’ESCOLA AL PLAT DE CASA
Aquesta setmana hem collit els enciams del nostre hort, preveient que el fred podrien matar-lo, i l’hem repartit a totes les famílies de l’escola que ens han compartit les amanides que han pogut menjar-se. Totes fan una pinta boníssima!!!

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS
L’Escola Maldanell s’ha sumat a la setmana per la prevenció de residus que aquest any tracta de la roba i el seu consum.
Des de l’escola hem fet un taller de reutilització dels mitjons que sovint tenim a casa i ja no utilitzem. Aquest ha sigut el resultat:

ELS FRUITS DEL NOSTRE HORT
Avui ja hem recollit els fruits del nostre hort: porros, alls, faves i julivert.
Amb el julivert hem fet farcellets i la resta de productes els hem repartit perquè cada família en pugui gaudir.

PROJECTE PATI: L’HORT
Aquest curs el projecte interdisciplicar de la ZER és el Projecte Pati. Des de la nostra escola teniem molt clar que ho aprofitariem per construir el nostre hort. Gràcies a totes les famílies vam poder construir les jardineres, omplir-les de terra i començar a fer planter. També vam aprofitar per decorar i construir un espantaocells. Al llarg del curs hem pogut anar observant l’evolució de les plantes i ara comencem a obtenir els primers fruits. Tot plegat, una feina molt gratificant.

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS 2021

Aquesta setmana hem participat a la setmana europea de la prevenció de residus amb la reutilització de tetrabiks com a torretes per a les flors.

També hem reutilitzat envasos per començar a fer el planter del nostre futur hort d’escola.

SOM ESCOLA VERDA
El passat dimarts ens vam reunir al pati de l’escola. Va venir la Neus i ens va donar la placa d’escoles verdes. Els nens i les nenes de l’escola Maldanell vam estar molt contents i contentes.
La Neus ens va dir que quan miréssim la placa ens hauriem de fer preguntes.
És la placa de les preguntes.
Nil, Juan, Unax i Lluc

CURS 2020-21
Per segona vegada aquest curs, ja que el curs passat no vam poder fer-ho, hem anat a recollir brossa pel nostre municipi.

Avui hem rebut el diploma de participació a la setena edició del Let’s Clean Up Europe! 2020. Moltes gràcies a totes i tots per col·laborar a fer un món millor.

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS. VISITA A LA DEIXALLERIA DE MALDÀ

Aquest dijous 26 de novembre hem visitat la deixalleria de Maldà. Ens ha guiat la Judit del Consell Comarcal de l’Urgell, per explicar-nos l’ús de la deixalleria i la manera com hem de reciclar de manera correcta. Finalment ens ha regalat un joc de cartes sobre el reciclatge i hem pogut jugar una estona a l’escola. Ens ha agradat força i segur que hi jugarem a casa nostra.

RRR (Reciclem, Reutilitzem i reduïm)

A l’escola reciclem i ho fem bé. Sabem el què es tira a cada lloc.

A més, també reutilitzem paper. El diferenciem en aquesta safata característica.

CLEAN UP DAY!

29 de setembre de 2020:

Després de dos intents fallits per culpa del mal temps, avui a la tarda hem pogut anar a la Font Vella a recollir brossa que ens hem trobat. L’hem classificat i hem reflexionat sobre la importància de mantenir net el nostre planeta.

VIDEO