Activitats per a aquest estiu

De cara a l’estiu us volem fer una sèrie de recomanacions sobre la feina que poden fer els nens i nenes.
El més important és que puguin descansar, passar-s’ho bé i gaudir amb la família o els amics, però també han de treballar una mica per tal de no perdre el ritme i de poder repassar tot allò que han après durant el curs. És aconsellable no fer-ho tot en els primers dies de vacances ni deixar-ho tot pel final. El que interessa és que no perdin l’hàbit de treball, si no cada dia, almenys de manera habitual.
ilus-portada-DIDESUR

Les nostres recomanacions són:

Lectura: És molt important que no descuidin la lectura durant l’estiu, ja que és un aspecte que quan no es practica es nota molt al tornar novament a l’escola.

Quadern d’estiu “Roc Tempesta” (Editorial Barcanova) del 2n curs de Cicle Inicial: aquest ja el coneixen el curs passat i els hi va agradar molt. És un quadern molt complet i també inclou un llibre de lectura. Si algú s’estima més comprar un altre similar (que inclogui totes les àrees) pot fer-ho.

Quaderns de càlcul de l’editorial Nadal (col·lecció 9SET) nº 2A i 3A i de problemes nº 12

Diari: En aquest diari hi haurien de poder escriure allò que els ha agradat més, o allò que els ha preocupat o allò que els ha interessat d’aquell dia. A part d’escriure hi podrien fer altres activitats també interessants:
– Enganxar-hi fotografies: d’un amic nou, de la piscina, d’una festa familiar.
– Escriure el relat d’una activitat que hagin desenvolupat.
– Enganxar un retall de diari o de revista amb una notícia important.
– Fer un anunci recomanant un llibre que els hagi agradat molt.
– Copiar la recepta d’un pastís o d’un plat que s’ha fet a casa.
– Dibuixar: dibuixos copiant d’un model i dibuixos creatius.
– Enganxar una postal que han rebut.
– Escriure la llista de convidats a la festa d’aniversari de…

Caldria que abans de fer l’activitat de cada dia escrivissin la data. Procureu que tinguin el diari net, que facin bona lletra i que el guardin sempre en el mateix lloc, ben protegit.

El primer dia del curs vinent haurien de portar el seu diari a l’escola per poder compartir amb els companys i companyes i el seu mestre/a el seu contingut. Serà molt gratificant.

També podrien fer podrien fer coses ben diverses com ara:

Controlar el calendari: saber el dia que és avui, el que serà demà, el que va ser ahir, els dies que han passat de vacances, els que falten per anar a… Saber les hores.
Començar alguna mena de col·lecció: petxines, pedres, cromos, etiquetes… Seria bo que ells mateixos pensessin la manera d’endreçar-la i la manera d’organitzar-la.
Practicar regularment jocs de taula: jocs de cartes, parxís, jocs d’estratègia; jocs que, preferiblement, s’hagin de practicar en grup.
Anar a comprar regularment determinats articles: el pa, les begudes, la premsa… Seria bo que en controlessin el preu, el canvi.
Practicar alguna activitat que els suposi una responsabilitat: que siguin els encarregats de preparar-se la roba, de preparar-se l’esmorzar o el berenar, de parar taula, d’abaixar les persianes abans d’anar a dormir.
Compartir aficions o activitats amb persones adultes: fer esport, anar a l’hort, pescar, mirar les estels…
Deixar temps per estar sol, tranquil i relaxat.

Evidentment vosaltres coneixeu als vostres fills/es i podeu triar entre totes aquestes opcions o prioritzar aquelles que més necessiten reforçar.

Aprofitem per desitjar-vos un bon estiu i donar-vos les gràcies per la vostra col·laboració durant tot aquest curs.

Tutores de 2n de Cicle Inicial

Colònies a Mas d’en Pedro

Aquí teniu un tastet d’aquests dos dies!

Dimecres, 4 de maig

Ha estat un dia ple d’aventures, els nens i nenes han trobat a la sorra de la platja una ampolla amb un missatge del capità Nemo. Han trobat petxines i d’altres restes marines. Han fet volar estels, han conegut la cova del capità Nemo …. i després de tantes emocions, a aquestes hores, tots gaudeixen d’un bon descans.

Bona nit!

(Degut a la poca cobertura no us podem adjuntar cap foto)

 

Eines i màquines

Aquest segon trimestre s’ha iniciat a l’alumnat de 2n en el coneixement d’eines i aparells que utilitzem en la vida quotidiana.
S’ha fet un taller per observar aplicacions dels engranatges, per manipular-los i per construir sistemes d’engranatges. S’han desmuntat joguines per observar els components i descriure algunes característiques del seu funcionament.
S’han plantejat preguntes que han provocat la construcció de coneixement científic, a partir de les hipòtesi fetes, de la seva comprovació, de l’anàlisi dels resultats i de la reformulació de noves propostes per aconseguir el fi.
També hi ha hagut tot un treball en l’àmbit lingüístic. La comunicació a nivell oral de les pròpies propostes, el respecte per les dels companys i l’actitud d’escolta i reflexió per anar avançant en el coneixement. I a nivell escrit, la planificació, escriptura i revisió de les hipòtesi, resultats i conclusions.

[youtube]https://youtu.be/hqPQn4zV1vs[/youtube]
Classe de 2n A

[youtube]https://youtu.be/mbi06vD7xBo[/youtube]
Classe de 2n B