Racó de primeres novel·les

Quan ja sabem llegir venim a la biblioteca i agafem novel·les llargues del gomet groc (de 7 a 9 anys) o del gomet verd (de 9 a 12). Però llavors veiem que és massa per nosaltres… i els contes son perquè ens els expliquin… Per això, a la biblioteca hem fet un petit racó on hi ha novel·les petites especialment recomanades per a aquests lectors que volen ser autònoms… (de 5, 6 o 7 anys).

Hi podeu trobar llibres com aquests:

Col·lecció Oreneta: llibres per llegir, riure i aprendre (editorial Animallibres).

GIL, Carmen. Per tot arreu viatgem i mai no ens aturem.

Si t’agrada viatjar, sols has d’escollir com i començar a imaginar. Pot ser el tren, el cotxe o l’avió, però també la bicicleta o el globus. Ho has decidit ja?

GIL, Carmen. Galeria d’invents per a totes les edats.

Potser encara no ho saps, però d’invents estem envoltats. D’on, si no, vénen els mòbils, la rentadora o el televisor? Tots ens fan la vida tan fàcil que gairebé com de la família són!

GIL, Carmen. Quan no jugo, faig esport. Ser petit és una sort.

En tornar de classe, el cap de setmana, a les vacances… que divertit és sempre jugar! Hi ha tants jocs com puguis imaginar. Per quin vols començar?

 Col·lecció El Pirata Pol (editorial Baula)

IMPEY, Roser. El pirata Pol i el cofre d’ossos.

L’àvia Peg vol dur a enterrar els ossos del seu lloro. Però el Pirata Pol no li agrada navegar amb un esquelet, perquè creu que això porta mala sort.

IMPEY, Roser. El pirata Pol i el mapa del tresor.

El Pirata Pol i la seva tripulació tenen el mapa del tresor del Capità Cruel. Però l’Illa de l’Esquelet és un lloc terrorrífic!. Fins i tot per al valent Pirata Pol.

IMPEY, Roser. El pirata Pol i el rescat valent.

Vatua la mar salada!. Han segrestat l’àvia Peg!. Acoseguirà rescatar-la el valent Pirata Pol abans no pugi la marea i sigui massa tard?.

IMPEY, Roser. El pirata Pol i l’atac del Barret Negre.

El Pirata Pol troba el vaixell dels seus temibles enemics, Ossos i Calavera, i sembla abandonat … . Però, compte!. Podria ser una trampa!.

Col·lecció Quatre estacions (editorial Tàndem)

Tots els llibres d’aquesta col·lecció ens parlen dels animals, cada llibre està dedicat a un animal.

Selecció de novel·les per viure aventures, somiar, aprendre i divertir-se…

JUANOLO. Pies

Esto es una mano. Esto no. Podría parecer una mano, pero no lo es. ¡Es un pie!…

PORTELL, Joan. A mi no m’agraden els llibres.

A Joan tots li regalen llibres, però a ell no li agraden. Per a què serveixen? Joan s’hauria estimat més una pilota per a jugar amb els amics. Malgrat això, un dia troba una utilitat per als llibres: fer de porteria de futbol.

WADELL, Martin. Una princesa d’empenta.

Hi havia una vegada un rei i una reina que no tenien gaires aptituds per regnar. Sempre perdien totes les guerres i ho feien malbé tot. Van acabar vivint en un carro instal·lat a la vora d’un bosc fosc i espès.

 

MATAS, Roser. Amunt, Roc, amunt!.

L’elefant Roc s’ha quedat ben adormit sobre la bufanda d’en Tomeu. L’Ot i la Mei, llavors, hauran de fer servir els seus coneixements sobre la palanca per poder alliberar la bufanda de sota d’aquest animal tan pesat. Ho aconseguiran?

CANO, Carles. No vull posar-me aquesta roba!.

En aquest conte trobem una mare encisada pels contes i disposada a estimular la imaginació i la fantasia del seu fill a través del seu vestuari.

 MARTÍ & SALOMÓ. Vull ser model.

Aquesta història explica el periple d’una nena que, de tant veure’n a la televisió i les revistes, diu que vol ser model. La mare l’acompanya a una agència perquè li facin les fotos per al book. Allà, la nena veu la realitat de la professió de la moda i descobreix que no és el que es pensava…

 

PFEIL, Stephanie. Qui ho sap tot de la família de l’Artur?

Contes per llegir en veu alta en 5, 10 i 15 minuts, en funció del nivell lector. Històries divertides, de por, quotidianes…, escrites en lletra de pal, lligada o d’impremta, tenint en compte la capacitat lectora i amb la intenció de fomentar l’hàbit lector. Qui ho sap tot de la família de l’Artur? El que sap tothom i també lo que no sap ningú. Sempre hi ha algú silenciós que ho pot veure tot sense ser vist.

 LATIMER, Alex. Porc i cuca, una gran amistat

En Porc i la Cuca volen ser amics però les seves mides són un obstacle. La Cuca es massa petita per jugar amb en Porc. I en Porc es massa gros per als regals de la Cuca. Quan ja són a punt de llençar la tovallola, en Porc té una idea…

LEROY, Jean. La bruixa, la filla i el llop

Un dia, mentre passeja pel bosc amb la seva filla, una vella bruixa es troba amb un vell llop solitari, antic terror del bosc. A canvi de salvar les seves vides, la bruixa accepta preparar cada dia un menjar per al llop.

ROCA, Elisenda. Pim! Pam! Pum!

En Camil ha canviat d’escola i està content: farà nous amics i s’ho passarà molt bé. Però, atenció! que al fons de la classe hi ha un parell de bitxos que es diuen Marta i Enric i que es comuniquen a base de cops, mossegades, esgarrapades i estirades de cabells. Això s’ha d’acabar! Entre pares i nens trobaran la solució.