Contes que parlen de llegir…

… i que pots trobar a la biblioteca

YATES, Louise. En Dog i els llibres

A en Dog li encanten els llibres de dinosaures, i també d’extraterrestres: de fet, li encanten els llibres de tota mena! En Dog té la seva pròpia llibreria, tot i que no té gaires clients. Però tant se val, perquè mentre estigui envoltat de llibres, mai li faltaran ni amics ni diversió.

BUFALLETRES

Vet aquí que una vegada, fa molt i molt de temps, les lletres van desaparèixer de la capa de la terra…

HANSON, Heather. La senyora dels llibres

… Aquesta dona ha traginat muntanya amunt una pila de llibres!
Ep! Ara que ho penso, s’ha passat el dia cavalcant per aquests caminois costeruts i per a res.
I no us ho creureu, a més, diu que d’aquí dues setmanes tornarà a venir per canviar aquests llibres per uns altres!… Aquest relat està inspirat en la veritable història i valenta feina que van fer les Bibliotecàries a Cavall, a les quals es coneixia com «les senyores dels llibres» en la serralada dels Apalatxes a Kentucky, als Estats Units. El projecte de les Biblioteques a Cavall va ser fundat durant els anys trenta del segle XX, i tenia per objectiu portar llibres a les regions més remotes a on amb prou feines hi havia escoles i cap biblioteca.

MARSHALL, Rita. Odio llegir!

Victor Dickens odia llegir i no hi ha res, el que se’n diu res, que pugui fer-lo canviar d’opinió… O potser sí? Potser un lloro pirata amb una pota de fusta? O un conill amb grans botes negres que poden fer-li creuar el mar d’un salt? O un ratolí de camp amb unes monedes d’or? Tot pot passar, aquesta nit estranya, decididament màgica, en què un nen, assegut davant la seva taula, descobreix que les paraules d’un llibre poden fer-se realitat…

VICÓ, Josep. Més que llibres

Saps que hi ha llibres que t’atrapen si et descuides? Però no tinguis por, deixa’t portar per la imaginació, pel goig de llegir. La lectura ens alimenta, la lectura ens diverteix i ens ensenya. Els llibres són més que llibres!

BONILLA, Rocío. La muntanya de llibres més alta del món

L’Enric estava convençut que havia nascut  per volar. Mirava els avions, intentava fabricar-se ales de tot tipus, fins i tot va demanar poder volar com a regal per a Nadal! Però res no funcionava… Un dia, la seva mare li va explicar que hi havia altres maneres de complir el seu somni i li va posar un llibre a les mans. Aquell mateix dia, sense adonar-se’n, l’Enric va començar a volar…

PAPP, Lisa. Aprenent a llegir

A la Martina no li agrada llegir. Ni llibres, ni revistes, ni tan sols el rètol del carretó dels gelats. Llavors la Martina coneix la Bonnie … Llegir en veu alta ja no és tan dolent…

HILLS, Tadd. En Roc escriu una història

El Roc estima els llibres i li encanten les paraules. Un dia té la idea d’escriure una història. Però no sap què escriure. No li ve cap història al cap.
El seu mestre, el petit canari, l’aconsellarà. El Roc observa el seu entorn fins que troba un tema i les paraules adequades per escriure una història molt bonica.

 DOCHERTY, Helen. El pispallibres

Cada nit a tots els nens els hi llegeixen un conte… però una nit els llibres comencen a desaparèixer. Hi ha algun lladre de llibres? Qui seria capaç de fer una cosa així? El pispallibres, una petita criatura màgica, només vol que algú li llegeixi un conte… algú com tu?

DOCHERTY, Helen. El cavaller que no volia lluitar

Per domar un drac, no hi ha res com un bon conte. Per això, quan els pares del Leo l’envien a lluitar contra un drac, ell s’emporta un escut, una espasa i els seus llibres preferits. Al cap i a la fi, ¿qui es pot resistir davant d’una bona història?