Visita al centre històric de Vic

Els alumnes de quart, el dilluns 23, vam fet una visita guiada al centre històric de Vic. Va ser molt interessant.

Ens van explicar que quan varen construir les voltes de la plaça major de Vic l’única condició era que per sota hi pogués passar un cavall amb el seu genet, també que el temple romà abans no es veia perquè era dintre del palau dels Montcada. El campanar romànic de la catedral és el més alt, del seu estil, de tot Catalunya.

Els carrers eren de l’amplada d’un carro i no eren rectes perquè seguien el traçat del camins que venien de pobles veïns. També ens van fer adonar que en moltes cantonades hi havia com una barana de ferro que es diu guarda-rodes, que protegia les cases dels carros.

Molts carrers tenien una imatge d’un sant o d’una marededéu perquè com que la majoria de gent no sabien llegir així però sí que coneixien els sants,podien saber com es deia el carrer.

Ja veieu que vam aprendre moltíssimes coses. També ens van informar que si volem anar-hi amb els pares els dissabtes i diumenges fan visites guiades. Si us animeu, ja ho sabeu!