CONCURS DE L’ALZINA RECLAMADORA

La Queralt Planas ha guanyat el tercer premi dels concurs de l’Alzina Reclamadora d’enguany.

A continuació teniu el text amb el qual va guanyar al concurs:

L’AVENTURA DE LA PRUNA
Fa molts i molts anys, hi havia una guineu que es deia Pruna i que vivia en el bosc de la Pampa.
Un dia li va arribar una carta d’Alaska. Era de la seva amiga Lluna, una guineu àrtica molt simpàtica. La carta deia: – Vine el més ràpid possible, Pruna. –
Des del bosc  de la Pampa fins a Alaska hi havia molt de tros.
A la Pruna li encantava viatjar, l’endemà començaria el viatge.
Quan es va despertar va preparar la maleta amb tot el que calia i va marxar.
Quan començava a fer-se de nit va arribar a l’estació de la Paz des d’on el tren l’havia de portar a Bogotà, però les vies no estaven acabades i només arribaven fins al riu Amazones perquè encara no havien construït el pont que l’atravessaria.
Quan se’n va assabentar es va enfadar molt perquè, segons els diaris, la via ja estava acabada. La Pruna va haver d’anar per la selva Amazònica i, caminant, caminant, va arribar al riu Amazones. Va atravessar-lo amb un rai i va continuar fins al canal de Panamà i va atravessar-lo.
A Panamà va agafar un tren que la va portar a Mèxic. Allà pensava agafar-ne un altre que l’havia de portar a Los Àngeles, però quan estava a punt de canviar de tren li van demanar el passaport. Llavors va recordar que se l’havia deixat a casa. Podia triar entre tornar cap a casa a buscar-lo o anar-hi amb vaixell. Va decidir anar amb vaixell perquè no hi havia anat mai. El va  agafar i va començar a navegar.
Al cap d’uns dies va arribar a Alaska.
Va anar corrents a casa de la Lluna i quan hi va arribar la seva amiga ja l’esperava. Totes dues van estar molt contentes de tornar-se a veure.
Al cap d’una estona la Pruna li va preguntar perquè l’havia cridat i la Lluna va respondre: – El glaç s’està fonent! –  La Pruna, en sentir-ho, es va posar molt trista.
A la nit van veure un estel fugaç i van entendre que havien de demanar un desig. Van demanar que el glaç parés de fondre’s. L’endemà van veure que ja no es fonia.
La Pruna  havia de tornar cap a casa seva, ja havia complert la seva tasca.

Queralt Planas

3r curs

Aquest article ha estat publicat en CICLE MITJÀ. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *