QUI SOM?

La nostra escola es troba situada en la zona sud de la ciutat, al barri del Pla de l’Ametller. És una zona molt agradable, tranquil·la, amb cases de planta baixa i de dues plantes. Al voltant de l’escola hi ha espaioses zones verdes. És una escola ben comunicada i de fàcil accés.

Per tant, l’entorn de l’escola és en sí mateix i s’ha de convertir en un element d’oportunitat, per ajudar al centre a esdevenir un referent del barri.

Tot el que passa al centre s’ha d’obrir a l’entorn i tot el que passa a l’entorn ha de ser enriquidor pel centre.


La nostra escola és en l’actualitat un centre formador, acollim als estudiants de pràctiques( de la Universitat de Girona i la Universitat de Vic) i ajudem als estudiants en els treballs que han de realitzar.

L’escola Pla de l’Ametller és un centre escolar de dues línies des de P3 d’Infantil fins a 6è de Primària, exceptuant l’actual 2n que és de tres línies, degut a l’absorbiment d’un nou grup que l’escola va haver d’assumir el curs 2007-2008.

L’escola està situada en una parcel·la molt espaiosa; més de 14.000m2.

L’edifici escolar consta d’una planta baixa i una primera planta amb un annex on s’hi ubica el gimnàs, els lavabos exteriors, els vestidors,les dutxes, un pavelló poliesportiu i un mòdul.

A la planta baixa de l’edifici hi trobem, primerament la consergeria i la secretaria. També hi ha espais d’ús compartit i els serveis escolars (biblioteca, cuina i menjador, sala de mestres, aula polivalent (suport i espai pels pares/mares de l’escola), aula de primària, cap estudis i direcció. A la planta baixa també hi ha les 6 aules d’Educació infantil, dues aules de suport, l’aula de psicomotricitat i l’aula de religió. Les aules d’infantil tenen accés a un pati específic per als alumnes d’aquestes edats, amb un lavabo propi. També en aquesta planta hi ha un annex, on hi tenim un mòdul on es realitzen les classes de música de tota l’escola.

Per accedir de la primera a la segona planta, disposem d’un ascensor per si s’escau.

A la primera planta s’hi ubiquen les dotze aules de Primària, dues aules d’educació especial, dues aules d’informàtica, l’aula d’idiomes, l’aula d’acollida (per alumnat nouvingut), les tutories (una per cicle) i els lavabos.

Els alumnes de primària també disposen d’una amplia zona verda de pati, amb una zona de camp de futbol i una pista. Tenim també a disposició el pavelló en horari lectiu i en horari postlectiu per l’AMPA de l’escola.

En aquests moments hi ha escolaritzats 467 alumnes. La majoria d’aquests alumnes provenen de famílies domiciliades a l’entorn immediat de l’escola. La progressiva urbanització de la zona propera a l’escola ha fet que el curs 2009-2010, dotze famílies es quedessin sense plaça en el nostre centre. Malgrat aquest fet, també és un orgull per nosaltres, que famílies d’aquí apostin per la nostra escola i per l’educació que s’hi imparteix.

Degut a l’escolarització d’alumnes procedents de famílies immigrants, la diversitat cultural i la diversitat de països d’origen constitueixen tot un repte per al centre, com tanmateix una riquesa cultural.

A la nostra escola tenim dos objectius primordials: el primer, que els nostres alumnes vinguin contents i es trobin a gust a l’escola, i el segon, que el seu rendiment acadèmic sigui potenciat al màxim.

Pel que fa a l’equip docent està format per 38 mestres (tutors, especialistes, suports, comptant els que treballen 2/3, ½ i 1/3 de jornada) també disposem de dues TEIs (Tècnic d’educació infantil) comptant que una treballa 2/3 de jornada i l’altra 1/3 de jornada i dues vetlladores.

A banda de l’equip docent, també hi intervenen altres recursos humans i serveis educatius: EAP (psicòloga i treballadora social), logopeda (CREDA), assessora LIC.

També hi  intervenen de manera destacada els Serveis Socials del Consorci del Pla de l’Estany (paper destacat de les mediadores) i les persones dedicades a educació que intervenen des de l’Ajuntament de Banyoles.

Com a personal d’administració i serveis hi ha l’auxiliar administrativa i el conserge.

A banda hi ha tot el personal que fan funcionar els diferents  serveis de l’escola: dues cuineres, la persona coordinadora del menjador,les/els monitors/es de menjador, la persona representant de l’AMPA, , la monitora de biblioteca, les monitores i monitors d’extraescolars, el personal de neteja i els xofers del transport escolar com també les seves monitores.

Destaquem també la nostra AMPA, com una entitat activa i molt col.laboradora.

Tot aquest magnífic equip de professionals  fan  possible que l’escola funcioni cada dia més bé!!!

Equip Directiu de l’Escola Pla de l’Ametller

Una resposta a QUI SOM?

 1. Mireia Burguet diu:

  Bona tarda,
  Sóc la Mireia Burguet Sala, una noia de 20 anys i visc a Celrà.
  M’interesseria saber si necessitarieu algú per treballar aquest estiu en l’àmbit de monitora de lleure.
  L’estiu passat vaig estar a un casal on treballava amb nens entre 3 i 5 anys i durant l’hivern he estat cuidant 4 nens entre 5 i 7 anys.
  Tinc el titol de monitora de lleure i el cicle mitjà de sociosanitàri. L’any que ve vull estudiar el cicle superior d’infantil.

  Mòbil: 648657664
  Disposo de cotxe pròpi.
  Estaré pendent de la vostre resposta.
  Moltes gràcies.

  Mireia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *