ELS MANAIES I LES NENES I NENS DE L’AULA D’ACOLLIDA

Ja fa força dies, pels volts de setmana Santa, els nens i nenes de l’aula d’acollida vam anar a fer una visita als manaies de Banyoles per tal de conèixer aquesta tradició que per alguns de nosaltres, és ben diferent al que estem acostumats.

La Delia i la Bessy, dues alumnes de l’aula n’han fet una crònica on ens expliquen les seves impressions sobre la visita. Aquí us la mostrem i tot seguit us ensenyem les fotos que vam fer!

MANAIES
EL dia 27 de març ha sigut un dia especial i ara mateix us explicaré perquè: vam decidir fer una excursió a veure la roba amb la que es vesteixen els manaies. Primer vam anar en un parc a esmorzar i a jugar una mica. No només l’Imma va venir amb nosaltres, els mestres ens van fer una sorpresa petita: la Míriam la noia que vol ser mestra ens va acompanyar i així va ser un dia més especial. Quan vam arribar allà un home ens va dir que ell seria el nostre acompanyant. Vam aprendre moltes coses, per exemple, que els manaies que van amb cavall porten el mocador de color verd i blau i això significa que no són iguals que els que van a peu. També ens va dir una cosa molt interessant, que els que es preparen per manar tenen el serrell mig blanc i mig vermell. Després li vaig preguntar per què els que manen tenen el serrell mes gran que els altres. Ell em va contestar que tenen el serrell més gran per què són els que van davant de tot. Quan vam acabar, vam anar al Museu Arqueològic per veure qui de la nostra escola va guanyar el premi per el millor dibuix dels manaies. Ha sigut l’Elena de 6è. Felicitats, Elena!! Després d’això vam tornar a l’escola i així mateix es com vam arribar al migdia gaudint d’una excursió molt xula.
Delia Andreea Marin (5è)
Alumna de l’aula d’acollida

MANAIES
Hem anat a veure els manaies amb la Míriam i l’Imma.
Hem anat a veure la roba dels manaies.
Els manaies que portaven el serrell del color blanc eren els que manaven.
Els que tenien el serrell blanc I vermell vol dir que començaven a manar.
I els que tenien el mocador blau eran els que anaven en cavall.
Quan hem sortit hem anat a veure els aparadors de les pastisseries.
Hem anat a veure mones. De tortells només vam veure fotos.

BESSY NASSAR (5è)
ALUMNA D’AULA D’ACOLLIDA

Aquest article ha estat publicat en AULA D'ACOLLIDA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *