El dilluns 19 de maig tots els i les alumnes de 3r. i 4t., de la nostra Escola, vam fer una nova activitat de camp del projecte “ Ens mengem la Vall “, amb la visita a Can Freixa de Molló.
Aquí, a Can Freixa, ens van explicar on es guarden les patates perquè es conservin bé i com s’ha de fer el tall a la patata, mirant sempre que hi quedin doso o tres grills, per poder-la plantar.
Al camp, en Ramon i l’Àngel Freixa ens van explicar i ensenyar com es prepara la terra i com es marca amb el fil i, amb el sarró ple i lligat i les aixades de punta a la mà, doblegant-se sota el sòl es posa el tros de trumfa a cada forat.
Després ens van deixar provar de sembrar patates, tot clavant l’aixada i col•locant la llavor al forat fet i tapant-lo amb molta cura.
DIA DE L’ART
El divendres dia 23 de maig vam celebrar el Dia de l’Art dedicat aquest curs a la poesia dels objectes quotidians ( PARAIGÜES, CULLERA I MANDOLINA) i crèixer estimant la música (RITME, MELODIA I MANDOLINA). Aquí us posem alguna de les fotografies que vam fer.
l’Albert Gusi i Miquel Grifell van ser els nostres convidats.
El dia ens va sortir rodó, ens va fer molt bon temps i les activitats van ser molt adients. Vam gaudir d’una bona diada artística.
MATÍ DE CIÈNCIA I CUINA
Com ja sabeu la setmana passada vam fer el taller de ciència i cuina. Perte Castells, químic de la Universitat de Barcelona i Pere Planagumà cap de cuina del Restaurant Les Cols d’Olot, van ser les persones encarregades de portar a terme aquesta interessant experiència. Vam treballar amb les masses i les farines i vam parlar de conceptes com flexibilitat, elasticitat, saturació, impermeabilitat…
Seguidament vam preparar les nostres pizzes i vam tastar el pa de farina de fajol.
Prèviament havíem llegit i consultat molts llibres de cuina que parlaven de les masses i les farines i també de la cuina que des de ben petits podem treballar. Tot plegat ens ajuda a gaudir dels diferents sabors i ens ensenya a menjar de manera natural, saludable i equilibrada. La cuina és el primer laboratori!
També havíem manipulat farina per conèixer les seves propietats. Vam manipular la massa de sal al taller lliure.
Ens hem plantejat molt dubtes científics. Com és fa la massa del pa?i la dels macarrons? i la dels galets?
El Dia de l’Art i seguint el fil de les farines vam menjar pa amb margarina i pols de sucre i xocolata. La massa del pa, una massa que cada dia consumim.
Esperem que el proper curs puguem seguir amb aquest projecte científic.
4t (DESCOBRIM LA COMARCA)
Aquest mes de maig hem fet una sortida per conèixer la nostra comarca. Hem anat a Queralbs, per visitar un poble típic de muntanya i de la vall del Freser. Ens ha acompanyat el senyor Jaume, nascut a Queralbs i que estima el seu poble. També ens ha rebut l’alcaldessa i ens ha ensenyat un rellotge molt antic que tenen a l’ajuntament.
Després, a l’hora de dinar, des de Coll d’Ares, hem vist el límit de la nostra comarca amb el país veí, França. Hem recordat l’èxode dels republicans al final de la guerra civil espanyola. Finalment hem visitat Molló.
JOCS FLORALS ESCOLARS DE CATALUNYA
El dissabte 24 de maig es va fer entrega dels premis de les semifinals dels I Jocs Florals de Catalunya (Fase Girona). L’acte va ser a la Sitja a Fornells de la Selva. La nostra escola hi estava present amb dues finalistes de C.I Patricia Andoni i de C.M Guida Rodríguez Magrans.
Moltes felicitats Patricia i Guida!!
EL CAMPIONAT DEL SEGLE
El dijous dia 15 de Maig, es va celebrar al pati de l’escola un dels actes esportius més importants del curs. Es tracta sense cap dubte del torneig més esperat per l’afició del voleibol al Dr. Robert. Parlem del campionat que va enfrontar equips de 6è amb mestres de l’escola.
Tot i els nervis dels participants, van mostrar una gran forma física així com un coneixement absolut dels secrets d’aquest esport. Per altra banda, el public va estar entregat en tot moment per animar al seu equip doncs el resultat no va estar clar fins l’ultim moment. La final va ser força emocionant, es van veure les cares els i les mestres amb l’equip més fort de 6è. El resultat va donar com guanyadors els alumnes que van estar encertats en tocs i passades. Els encontres van ser arbitrats pels col•legiats Fermí i Josep. Algunes de les seves decisions arbitrals van ser força discutides tant pel public com pels jugadors. Per contra van mostrar una actitud inflexible amb l’ordenament del joc.
Per ultim, cal fer palesa la bona actitud dels assistents i els ànims que van donar a tots els participants.
ESMORZEM I DANSEM
OBJECTES,RITME, INTENSITAT i DIMENSIÓ . Son aquestes tres paraules les que van portar als alumnes de 5è i 6è a realitzar una intervenció de dansa. Amb el nom “ Esmorzem i dansem” es va aprofitar el passadís de dalt (edifici de primària) per sintetitzar aquestes qualitats del moviment en dos balls. Si més no, el centre de les danses van estar els objectes quotidians, aquells que trobem a casa i amb els quals sembla tan poètic fer un ús diferent. Ens referim a aquell a utilització original que els van donar els dansadors i dansadores.
Els primers en intervenir van ser els nens i nenes de 5è amb la música de Gotye “Somebody that i used to know”. No només van dibuixar moviments amb diferents qualitats fent servir alguns galledes i embuts. També van expressar amb les cares el sentit de la composició. Ho van fer força be i van rebre molts aplaudiments.
Seguint amb l’actuació, van sortir els nois i noies de 6è. Amb la cançó “ Run boy run” de Woodkid van saber transmetre l’esforç d’un nen que supera obstacles per acabar alliberant-se de les seves angoixes. Una galleda, una ampolla, un embut i una glacera van esdevenir ferramentes, aparells voladors i idees en l’aire. També ho van fer força be i van rebre el reconeixement del public.
PROGRAMA DIA DE L’ART
CERÀMICA
Us ensenyem els testos que van fer els nens i nenes de Ramon Suriñach de Ripoll i els de 4t de la nostra escola.
LART, UNA EXPERIÈNCIA PER COMPARTIR I TREBALLAR ELS VALORS
MASSES I FARINES
Hem començat a tocar la farina i a manipular objectes i a manipular objectes
