Com ja sabeu la setmana passada vam fer el taller de ciència i cuina. Perte Castells, químic de la Universitat de Barcelona i Pere Planagumà cap de cuina del Restaurant Les Cols d’Olot, van ser les persones encarregades de portar a terme aquesta interessant experiència. Vam treballar amb les masses i les farines i vam parlar de conceptes com flexibilitat, elasticitat, saturació, impermeabilitat…
Seguidament vam preparar les nostres pizzes i vam tastar el pa de farina de fajol.
Prèviament havíem llegit i consultat molts llibres de cuina que parlaven de les masses i les farines i també de la cuina que des de ben petits podem treballar. Tot plegat ens ajuda a gaudir dels diferents sabors i ens ensenya a menjar de manera natural, saludable i equilibrada. La cuina és el primer laboratori!
També havíem manipulat farina per conèixer les seves propietats. Vam manipular la massa de sal al taller lliure.
Ens hem plantejat molt dubtes científics. Com és fa la massa del pa?i la dels macarrons? i la dels galets?
El Dia de l’Art i seguint el fil de les farines vam menjar pa amb margarina i pols de sucre i xocolata. La massa del pa, una massa que cada dia consumim.
Esperem que el proper curs puguem seguir amb aquest projecte científic.
MATÍ DE CIÈNCIA I CUINA
Leave a reply
