Aprofitant l’època de collita de les olives, els nens i nenes de l’Escola Mare de Déu de l’Esperança, de Figuerola del Camp, hem anat d’excursió per visitar el Molí “Set d’Oli” i aprendre el procés d’elaboració de l’oli. Aquest molí, situat al mateix municipi, ha estat inaugurat aquesta tardor. Part de la seva elaboració es fa a partir d’olives ecològiques.
Ens han explicat com arriba el pagès amb el tractor i aboca les olives. Hem vist com les olives passen per una màquina que es diu ventadora i separa les fulles i les branques. Les fulles les aprofiten per donar menjar a les cabres o als ànecs. Un cop tenen les olives a dins al magatzem les pesen i les posen en palots. Després, passen per una màquina que les tritura i es fa una pasta. D’aquesta pasta en va sortint oli que segueix un recorregut per altres màquines que el renten, el separen de l’aigua, el filtren,… L’oli el guarden en uns dipòsits d’on més endavant l’envasaran en garrafes. Hi ha oli que l’han filtrat molt amb la filtradora i un altre que no tant, que és més espès i gustós. Tot el que no s’aprofita de les olives, com els pinyols, la pell, la polpa,… va a parar en una bassa. Aquesta mena de pasta l’utilitzaran per adob dels camps.
Al final de la visita, ens han ofert un esmorzar amb llesques de pa amb el seu oli i embotits.
Des de l’Escola volem donar les gràcies a l’Olga, a l’Albert, la Montse, al Vicenç i a tots els treballadors per haver-nos explicat com fan el seu oli.
Gràcies per tot! I l’esmorzar bonnnísssim!
Text escrit pels alumnes de Cicle Mitjà i la senyoreta Gemma.
Un racó de la nostra escola
Benvinguts a l'espai de l'escola Mare de Déu de l'Esperança. Esperem que passeu uns bons moments amb nosaltres i no dubteu en deixar-nos un missatge!Carrusel
logo zerCategories
Llista de blocs
Rellotge
ba se super xulo 🙂
Moltes gràcies a tots per els dibuixos tant fantàstics que ens vau fer, es guardarem amb molt d’amor,