PREHISTÒRIA

ELS HUMANS DE LA PREHISTÒRIA

En la prehistòria en l’edat paleolítica vivien en petits grups ,tribus, formats per varies famílies. Els homes i les dones del paleolític es desplaçaven buscant caça, és per això que tenien una forma de vida nòmada. Els seus habitatges eren provisionals.
Els grups van viure generalment en coves que els protegien del fred i la humitat. Les coves tenien àrees d’activitats ben definides: lloc per a encendre la foguera, tallers per al treball de pedra, os, fusta, etc., àrees sagrades per a les cerimònies, el culte i la màgia, pillets naturals per a l’aigua.

Els primers homes de la terra per poder refugiar-se’n vivien en coves o en senzilles cabanyes.

prehistòria

Cova del Bisbe

La cova del Bisbe és la més espectacular de l’Alta Garrotxa. Esta situada just el costat del cingle i les grans dimensions de la seva obertura la fan especialment atractiva. Té seixanta-vuit metres de recorregut, amb una notable alçada del sostre que permet visitar-la sense haver-se de ajupir. La llegenda situa l’estada d’un bisbe fugitiu dels musulmans. Les restes arqueològiques permeten situar la seva ocupació cap al neolític. És una cova bastant àmplia i la seva entrada causa impressió la primera vegada que la veus ja que te la trobes de sobte en sortir d’una cantonada. Durant les primeres hores del matí és bastant fosca i és impossible veure el fons de la mateixa si no és amb una bona llanterna. Des de la seva situació es tenen unes excel·lents vistes de la Cova de les Monges o del Castell s’Espasa, que queden a l’altra banda de la Riera de Sant Aniol. Per arribar a la mateixa cal agafar un petit sender a mà dreta (segons es ve de Sadernes) que està situat just abans del Pont dels Aures. En aquest sender es troba la “Font del Merlot” però no es recomana agafar aigua de la mateixa.