Disseccionem una rajada

Ahir, 21 de novembre, la classe del Taurons i dels Peixos Espasa vam disseccionar una rajada. Una companya de la classe dels Taurons va portar aquest peix que s’assembla tant als Taurons perquè tots dós són peixos cartilaginosos.

La dissecció la va fer la mestra i nosaltres ho vam poder veure tot ampliat a través d’una càmera que projectava la imatge a la pantalla. A més a més, per taules ens vam poder acostar per veure-ho de més a prop.

Com estem estudiant els aparells del cos humà, ens va anar molt bé per veure alguns òrgans com l’estómac, el fetge, l’intestí gros, els ronyons. També vam veure el cor, les brànquies i el cervell. Ens va sorprendre mot veure que si introdueixes les pinces a la seva boca pots arribar a l’estómac sense passar per les brànquies, doncs, com ja hem estudiat, el menjar que s’introdueix per la boca arriba a l’estómac a través de l’esòfag.

Ens va agradar molt. Això sí, tenim poques imatges perquè la mestra tenia les mans ocupades amb la rajada….


Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *