SORTIDA DE CICLE INICIAL A ESTERRI D’ÀNEU: VIDA DOMÈSTICA I ORIENTACIÓ PER ESTERRI

Quan vam arribar, vam mirar un vídeo a la quadra de com vivien a la casa Gassia fa 100 anys. Després vam esmorzar i ens van ensenyar tota la casa per dins. El primer lloc que vam visitar va ser el menjador. Al menjador només hi menjaven quan hi havia convidats: festes, enterraments, casaments… la vaixella dels convidats venia de frança i els plats de cada dia eren de rialp. En sortir, vam veure un caminador de nens petits. Després vam anar a l’habitació que hi havia un llit de ferro. Més tard, va manar a l’habitació a la del llit de fusta on hi havia el bressol, un escalfallits, el vestit de casament que era negra, perquè pensaven que el negre era molt elegant. A continuació, vam anar al lloc més important de la casa que era la cuina. A la cuina vam veure moltes coses, però el més important era: una formatgera, el forat per tirar la cendra, el forat per tirar l’aigua al carrer, una besulla i una cosa que té el llorenç per fer vestits de llana.
A baix de tot, hi havia el graner i el celler. allà hi havia com una nevera per posar el menjar i tenia forats molt petits perquè no hi entressin insectes. hi havia un forat quadrat al menjador que quan estava ple el silo per baix l’emplenaven per dalt.
vam anar a dinar i a la tarda, vam fer una volta per esterri guiats amb un mapa i una brúixola.

Ens ho vam passar genial!! pipa!!!

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *