UNA EXCURSIÓ AL NOSTRE RIU

El dia 14 d’octubre de 2013 vam anar al riu els de 3r, 4t i 6è. Primer de tot, ens van donar un llibret. Vam mirar: el curs del riu, la ribera i el bosc de ribera. Després vam mirar que hi havia de brutícia al marge esquerre, hi havia fusta i al marge dret hi havia plàstic, llaunes, porespan i una corda. Vam calcular la velocitat de l’aigua i ho vam fer així: ens vam ficar dintre el riu i ens vam separar deu metres amunt. Llavors vam tirar una pilota i vam mirar quant temps durava en fer 10 metres, ho vam mirar amb un cronómetre, llavors amb una calculadora vam dividir l’espai pel temps per saber la velocitat que anava l’aigua. L’aigua feia mig metre per segon. Vam mesurar la fondària. La fondària mitjana del riu era de 25, 75 m. Més tard, la Maria, la Júlia i jo vam portar pedres i amb un pinzell, la Mar va treure els insectes i els vam mirar amb una lupa. Un insecte dels que vam veure va ser el TRICÒPTER AMB ESTOIG. Després vam mirar les característiques de l’aigua, al final vam dir que aquest riu estava molt bé.
ALÈXIA 3R PRIMÀRIA

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a UNA EXCURSIÓ AL NOSTRE RIU

  1. Ares diu:

    Quina activitat més bonica i interessant! És una sort poder gaudir de tanta riquesa tan a prop!

  2. Ares diu:

    Quina activitat més bonica i interessant! És una sort poder gaudir de tanta riquesa tan a prop! És magnífic aprofitar-ho!

  3. ctribo2 diu:

    La veritat és que sí. Tenim un entorn ideal per aprendre. Gràcies!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *