Pancake day!

    El dimarts anterior al dimecres de cendra es celebra una festa molt popular al Regne Unit coneguda com Pancake day o Shrove Tuesday. Aquesta festa, en el seu origen, marcava l’inici de la quaresma i del dejú voluntari dels fidels cristians, sobretot pel que feia a menjars rics en ous, greixos i llet. Les mestresses de casa de l’època van pensar en fer un menjar que contingués aquestos ingredients per tal d’acabar amb els remanets que tinguessin a casa seva. Així va sortir la recepta de les Pancakes, uns petits pastissos (cakes) fets en una paella (pan). 

Durant aquest dia és menja aquest dolç pastís, però a més a més la gent surt als seus pobles per fer jocs i per fer curses populars. Les curses tenen el seu origen en 1445. Una dona estava cuinant les seves pancakes quan es va adonar que feia tard a missa. Sense pensar-s’ho va sortint corrent cap a l’església portant la seva paella a la mà. Tothom al poble la va veure i per recordar la divertida anècdota van decidir celebrar-ho any rere any organitzant una cursa amb paelles i pancakes.

Actualment es segueixen fent aquestes curses, solament hi poden participar dones i han de córrer una distància determinada mentre donen la volta a la pancake. Ho han de fer almenys tres cops al llarg de la cursa. Requereix molta habilitat!

Què us ha semblat aquesta festa? La coneixieu? Deixeu els vostres comentaris, si sabeu d’alguna web també la podeu “linkar”

Aquí teniu un vídeo explicatiu de cóm es fan les Pancakes, fixeu-vos bé i feu una llista dels ingredients necessaris!

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/UG5gO4nlLRQ" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Us atreviu a cuinar online? Aquí teniu un joc molt divertit per preparar i cuinar pancakes. Profiti!!

http://www.uptoten.com/kids/boowakwala-events-father-pancakes.html

2 thoughts on “Pancake day!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *