Setmana de Santa Cecília

Una mica volgudament, una mica casualment, la coincidència de diverses activitats i celebracions musicals aquests dies fa que aquest any la festa de Santa Cecília tingui un relleu més especial que mai. Per això hem decidit dedicar aquest període, que comença el diumenge 22, dia de Santa Cecília, i acaba el diumenge 29 amb un gran concert a l’Atlàntida, a celebrar la setmana de la música, la setmana de Santa Cecília. Us relacionem totes les activitats i efemèrides que celebrem i us convidem a participar-ne i a gaudir-ne aprofitant aquesta bona oportunitat que ens brinda el calendari.

A L’ENTORN DE… BRITTEN

A l’entorn de… dedica el seu programa a Benjamin Britten

En ocasió de l’estrena de l’òpera infantil EL PETIT ESCURA-XEMENEIES, el programa A l’entorn de… dedica la primera gran activitat del curs a la figura de Benjamin Britten, un dels compositors més rellevants del S.XX i el compositor més destacat de la història d’Anglaterra juntament amb H.Purcell. A l’entorn de… és un projecte educatiu transversal, obert a professors, alumnes i a famílies que té com objectiu conèixer els principals compositors, èpoques, intèrprets i tot allò que pugui ajudar als nostres alumnes i al seu entorn a entendre que aprendre música és també, més enllà d’unes habilitats que requereixen molt temps i atenció, aprendre a gaudir del riquíssim bagatge cultural que ens aporta el coneixement de la història de la música.

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES

L’emvic es suma al dia internacional contra la violència vers les dones

Des de fa tres anys i coincidint amb el dia internacional contra la violència vers les dones, l’emvic s’adhereix  a la jornada dedicant l’AUDICIÓ, que té lloc cada mes a l’Auditori Joan Anglada, a aquesta causa. En aquesta ocasió coincideix, a més, el dia concret que és celebra i que és el dimecres, 25 de novembre. L’Audició comença a les 20.00h.

Xè ANIVERSARI DE LA MORT D’IRENEU SEGARRA

Desè aniversari de la mort d’Ireneu Segarra, un gran amic de l’Escola de Música de Vic

Aquesta setmana farà deu any de la mort del P.Ireneu Segarra, director de l’Escolania de Montserrat durant quaranta anys i creador d’un mètode d’ensenyament musical que va tenir un gran impacte als anys vuitanta a Catalunya. L’Escola de Música de Vic va viure de primera mà aquesta renovació gràcies a dos estrets col·laboradors del P.Ireneu, Joaquim Maideu i Santi Riera que van portar a la pràctica aquesta innovadora pedagogia. En ocasió del Xè aniversari de la seva mort, l’emvic vol tenir també un record entranyable pel P.Ireneu i la seva obra.

PREMI NEUS MIRALPEIX ANGLADA

11a edició del Premi Neus Miralpeix Anglada

Onzena edició d’aquest premi vinculat ja des de fa molts anys a Santa Cecília. L’alumne amb millor nota de cada comissió de la promoció d’accés al conservatori rebrà aquesta beca instituïda a la memòria  de la NEUS MIRALPEIX ANGLADA per la la seva família i els seus amics. Aquest any els guardonats són l’ISAAC OLIU, la CLARA ACEVES, la MARIA ESPUNY i la QUERALT MASQUÉ. Moltes felicitats!

ESTRENA DE EL PETIT ESCURA-XEMENEIES

Estrena de El petit escura-xemeneies, un dels projectes més importants d’aquest curs

Una producció de L’Atlàntida, l’Escola de Música i la Farinera. Un centenar d’alumnes a l’escenari per representar l’òpera infantil de Benjamin Britten EL PETIT ESCURA-XEMENEIES. El final d’un procés i un treball que ja va començar el mes de juliol i que ara arriba al seu port. Protagonitzat pels alumnes de l’AULA de CANT i l’ESCOLA CORAL de l’emvic amb l’Orquestra de Cambra de Vic, solistes vocals, professors i antics alumnes de l’escola. Tots ells dirigits musicalment per Raül Patiño i escènicament per Antoni Font. Aquest divendres a les 20h a la Sala Ramon Muntanyà. No us ho perdeu!

ARCADO VOLODOS A VIC

Arcado Volodos a Vic, un dels aconteixements culturals de l’any a la ciutat

Un dels millors pianistes del món de l’actualitat serà a Vic el diumenge per oferir un recital amb obres de Brahms i Schubert. Es tracta del rus Arcadi Volodos. Nascut el febrer de 1972 a Sant Petesburg  és reconegut per la seva gran tècnica virtuosística. Tot i que havia tocat el piano des de l’edat de vuit anys, no va dedicar-se a un estudi seriós de l’instrument fins al 1987. La seva formació pianística formal va tenir lloc al Conservatori de Moscou amb Galina Eguiazarova. Volodos també va estudiar al Conservatori de París amb Jacques Rouvier. Finalment va estudiar a Madrid, a l’Escola Superior de Música Reina Sofía amb Dimitri Bashkirov. Imprescindible pels pianistes. Penseu a identificar-vos com alumnes de l’emvic per tenir el descompte del 50%.

Aquest article ha estat publicat en Darreres Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.