Anem a Can Bogunyà

El dia 20 de desembre, per complementar la nostra visita a les oliveres i veure què es feia amb els 45 kilos d’olives que havíem recollit, vam anar al Trull de Can Bogunyà.
Aquesta és una masia històrica de Castellar, que data de l’any 1750.
Vam tenir la sort de poder comptar de nou amb un guia excepcional, el senyor Benjamí (avi del Marc), que ens va explicar tots els ets i uts del procés, des de que s’aboquen les olives fins que s’aixafen, se separa l’aigua de l’oli…
Els nens i nenes van quedar sorpresos de l’olor tan forta que desprenia el Trull, i bocabadats davant les enormes moles que es fan servir per aixafar les olives.
Qui ens anava a dir que aquell oli tan bo amb el que suquem el pa amb tomàquet s’aconsegueix després de tantes hores de feina! Què bonic és descobrir com passen les coses!
Ja de tornada vam passar pel mercat i gaudir del pessebre nadalenc.
Volem agraïr des d’aquí al senyor Benjamí la seva amabilitat i paciència durant les hores que ens va dedicar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *