Cercadors per infants!

Els cercadors d’internet ens han solucionat molt trobar a la xarxa allò que volem, però també ens ofereixen entre les troballes pàgines que no ens interessen o fins i tot que no desitgem trobar. Com adults, podem passar de llarg, i decidir no obrir els enllaços.
A l’escola és un altre tema, i sovint fem cercar informació a la xarxa als nostres alumnes, i pot ser no ens interessa que trobin centres pàgines. Una possible solució és usar cercadors especials per infants. N’he trobat tres que crec que poden ser útils.
El buscador infantil!
http://www.buscadorinfantil.com/
Senzill i amb el motor de google.

Per a nens curiosos!
http://www.curiosos.com/
Un estil als antics cercadors, que permet cerques per temàtiques

Un google T. Rex!
http://www.kidrex.org/
En anglès, però igual o més senzill d’usar que el google, no deixa de ser el google amb un filtratge de continguts.

Sovint els fem buscar fotos o imatges, llavors aconsello usar la pàgina de la wikimedia commons on hi ha moltes imatges i fotos en creative commons. A més a més, ja passen un cert filtratge de continguts. Usar el google per trobar imatges pot ser contraproduent a una classe… 😉

Una cosa vull afegir, i és que el primer filtre és el propi professor, que hauria de cercar prèviament el que els seus alumnes trobaran i adonar-se’n de les dificultats que pot tenir l’alumne. A més a més, el com ensenyem a gestionar les cerques és, pot ser, la feina més important. Si ensenyem als nostres alumnes a ser ells el seu propi filtre, ja tenim molt guanyat!

Si algú en troba algun més i el vol compartir, aniria molt bé engrandir la llista!

😛

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *