PREPAREM LES FESTES

– Per començar, a l’aula de p4 recordarem amb el conte “Els pescadors i el dimoni” la història de les festes de Badalona seguint el següent enllaç de youtube.

– A continuació cercarem a la PDI com han sigut els dimonis d’altres anys a les festes de Badalona. També mirarem els gegants més coneguts per poder reconèixer-los quan els anem a veure. Algunes webs molt útils per aquesta finalitat (a les quals estaria bé arribar amb els alumnes) són:

http://www.festesdemaig.cat

https://serveiseducatius.xtec.cat/badalona/tag/festes-de-maig/

– Intentarem imaginar com serà el dimoni que plantaran aquest any a la platja i el dibuixarem de manera cooperativa en una tablet entre tots amb un programa de dibuix com:

http://www.abcya.com/abcya_paint.htm

 

– La directora ens informa que l’ajuntament ha enviat un mail informant-nos de la data de la festa de les escoles per assabentar-se si anirem. Aquesta festa se sol fer uns dies abans que el dimoni sigui cremat i totes les escoles que hi van porten un dimoni petit fet pels nens que es planta sota del gran i ballen un ball comú. Ens reunim amb els nens i nenes de P3 i P5 i escrivim junts un mail a les escoles de la nostra zona educativa per saber si aniran i confirmar la nostra assistència. Si rebem resposta podríem acordar fer una vídeoconferència per trobar-nos allà.