Arrels clàssiques a la cuina catalana

El dijous passat visitant Tarragona em van venir al cap les jornades de Tàrraco Viva en les quals alguns restaurants de la ciutat ofereixen als seus clients menjars elaborats a l’antiga manera dels romans. I sense desmerèixer el bloc De re coquinaria sobre cuina romana antiga, em vaig recordar del bloc Bona Vida del “mestre” Jaume Fàbrega qui tracta diferents i variats aspectes de la cuina de casa nostra, i dic “mestre” perquè tant la meva dona com jo som uns seguidors assidus del seu bloc i dels seus llibres de cuina que força sovint emprem.

Doncs bé, efectivament en una entrada “De quan els catalans menjaven gos i feien cargolades” del seu bloc, Jaume Fàbrega parla de les arrels clàssiques a la cuina del nostre país, la qual penso que pot ser d’interès per qui ens dediquem a l’estudi del món clàssic.

 

Quant a J. M. Cózar

Doctor en Filologia Llatina i professor de llatí a l'INS Pere Vives i Vich d'Igualada (Anoia).
Aquest article s'ha publicat dins de Cuina i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *