ITINERARI FORMATIU ESPECÍFIC (IFE)

Aquest curs 2016-2017,  han començat a Catalunya els itineraris formatius específics  (IFE). Aquest curs hi ha vuit escoles a tot Catalunya que estan impartint un IFE en fase de pla pilot. L’escola d’educació especial els Àngels de Palamós és la única escola de la província de Girona que n’imparteix un.

Els IFE són ensenyaments professionals adreçats a alumnes d’entre 16 i 20 anys (durant l’any natural que inicien l’itinerari) amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada i que no es troben en  disposició de seguir la formació professional ordinària. Tenen una durada de quatre anys i inclouen continguts professionalitzadors i continguts relacionats amb el desenvolupament d’habilitats personals i socials dels alumnes. La seva finalitat és que els alumnes incrementin la seva autonomia personal i assoleixin les competències professionals que els facilitin la transició a la vida adulta, la inclusió social i laboral.

Actualment existeixen dos perfils d’IFE:

– Auxiliar en vendes i atenció al públic.

– Auxiliar en cura d’animals i espais verds.

 

A la nostra escola s’imparteix l’IFE d’Auxiliar en cura d’animals i espais verds. Aquest curs han començat al CEE Els Àngels 10 alumnes de 1r d’IFE. En aquest primer curs, estan aprenent estratègies de comunicació, conceptes per dur una vida saludable i tècniques bàsiques en jardineria, horticultura i cura d’animals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *