El nom d’aquest bloc és e-moció

Mai he explicat perquè aquest bloc es diu exactament “e-moció”, donant per suposat que la majoria de vosaltres hi cauria-ho, però penso degut a diversos comentaris d’amics i coneguts que cal una explicació.M’excuso per no haver-ho fet abans.

És bastant lògic que un bloc sobre educació emocional i gestió de les emocions es tituli “emoció” fins aquí tots d’acord. Ara bé, perquè hi apareix aquest dubtós guió després de la “e”? Senzillament és degut a l’origen etimològic del mot. Moció -motio- vol dir moviment,  bellugadissa…i tot els antònims de la paraula  “estàtic” que se us puguin acudir. La “e” és el prefix llatí que denota impuls cap endavant, anar més enllà.

La càrrega etimològica d’emoció em sembla molt interessant perquè precisament coincideix amb la seva càrrega semàntica.Emocíó per a nosaltres vol dir, o hauria de voler dir, aquell moviment, allò que ens impulsa a anar endavant, a anar més enllà. Hauria de ser allò que ens mou a tirar sempre endavant aportant benestar o mitigant el desencís d’algunes situacions vitals, la qual cosa no vol dir que ens agradi sentir totes les emocions possibles, hi ha algunes de negatives perquè no ens aporten benestar, com la por o la vergonya o l’enuig, però que són molt necessàries. 

 Les emocions són aquelles reaccions que fa el nostre organisme com a reacció amb l’ambient.

Quan vaig escollir títol al meu bloc vaig considerar molt oportú marcar ja des de bon començament el sentit profund de la paraula emoció, aquell moviment que ens permet anar capm endavant” e-moció”.

Ara ja ho sabeu tots i totes!! Així quan utilitzeu aquesta paraula ho fareu amb més coneixement de causa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *