Llegim

Cada dia dediquem una estona a llegir a l’aula. Cadascú tria el llibre que anirà llegint i el porta. El llibre pot ser nostre, ens el pot deixar un company, el podem agafar de la biblioteca d’aula. Quan acabem el llibre omplim el registre de lectura.  Cada cop anem llegint millor i gaudim més d’aquesta estona de lectura.

 

[youtube]https://youtu.be/0axPkNNz-jk[/youtube]

 

Fem plàstica

Als nens  i nenes de la classe de tercer ens agrada molt l’hora de plàstica. Dibuixar, pintar, retallar, enganxar, crear,…. deixar anar la nostra imaginació i aprendre noves tècniques ens encanta. Esperem amb moltes ganes les classes de plàstica.

[youtube]https://youtu.be/qEsyuxga9xI[/youtube]

 

 

 

 

 

 

 

 

Conserva d’olives

Aquest curs la sortida de tardor ha estat anar a Can Sala a fer conserva d’olives. Hem collit les olives, cercat plantes aromàtiques al bosc,…. i hem tornat amb un bon pot d’olives que nosaltres mateixos hem collit. He demanat a l’alumnat  com ha anat.

Aquí la pregunta amb l’aplicació Spreaker Studio

Les respostes, editades amb Audacity

Treballem la tardor

Any rere any l’espai central del trimestre té tot un seguit d’activitats sobre la tardor. Poemes, dibuixos, cançons, estudiar fruits de tardor, fulles que s’assequen i cauen. Al voltant de la festa de la castanyada ens embrutem i gaudim fent els panellets, cantem les cançons i ballem les danses. Les mostrem als companys i a les famílies. Totes les àrees tenen l’aroma, el gust i el color de la tardor, llengua, matemàtiques, coneixement del medi, TIC, plàstica, música…

 

Les fotos de l’article estan modificades amb els programes “Recortes” i “pixrl”.

Us deixo l’enllaç amb xarxa social aquí.

 

Ús del material multimèdia a l’aula

Cada nou curs, cada trobada de mestres se’n va parlant més d’aquesta incorporació a la nostra tasca educativa. No sempre estem segurs de fer-ho de la millor manera ni de mostrar prou seguretat per tal  de engrescar els nostres alumnes  a utilitzar-les i a treure’n el màxim profit. Sovint són ells els que ens ajuden a fer aquesta última empenta que ens cal.

És evident que a la nostra tasca educativa són molt necessàries. L’escola ha d’estar molt vinculada a la societat actual i aquestes tecnologies  hi són molt presents en el dia a dia dels nostres alumnes. Així doncs, ens hem de seguir formant i hem entrar en aquest nou món per nosaltres, que no deixa de ser el seu món. Sempre, complementant  amb les eines i tècniques que ja fem servir des de fa temps i que ajudaran a treure’n un profit real d’aquestes noves tecnologies com a noves eines d’aprenentatge.