EL TALLER A LES FOSQUES

Ja portem uns dies treballant a les fosques, però no us penseu que no hi veiem. Em canviat la llum blanca dels fluorescents per llum negra o ultraviolada, i hem pogut observar que algunes coses brillen a les fosques, gràcies  a aquest tipus de llum.

Per treballar aquest fenomen estem realitzant racons diversos:

COMPOSICIONS LLIURES AMB RETOLADORS, LLANA, GOMETS…

MODELATGE AMB PLASTILINA FLUORESCENT I CANYETES

DIBUIXOS, TRAÇOS I PETJADES AMB PINTURA FLUORESCENT

MAQUILLATGE FLUORESCENT

Veure les fotos

 

 

 

QUÈ PASSARÀ SI…

Després de veure a la classe com es transformava una pinya a l’aigua, la Bet  P.  va començar a fer-se preguntes: “Què passarà si fiquem estrelletes de pasta a l’aigua?”

Aprofitant la seva pregunta vam omplir uns pots amb diferents coses:

 

Vam esperar uns dies i de seguida vam observar canvis i els nens i nenes van començar a fer les seves hipòtesis…

 

Després de molts dies d’observar vam veure que el que estava sortint era una planta.  I això ens va portar a extreure’n algunes conclusions:

  • A les plantes els agrada veure l’aigua.
  • Les llenties semblen “semillitas”
  • Només has sortit una planta al got que tenia sorra.
  • Els agrada estar a prop de la finestra per què els toqui el sol.

CONEIXEM EL TALLER

Els nens i nenes de P3 ja han començat a fer Tallers. Com ja sabeu es tracta d’un espai petit i acollidor, ple de propostes molt variades, amb materials engrescadors, que conviden als alumnes a jugar i aprendre. Tant al taller com a les seves aules, els  alumnes van desenvolupant les diferents capacitats curriculars:

1.Aprendre a ser i actuar d’una manera cada vegada més autònoma.

2. Aprendre a pensar i a comunicar.

3. Aprende a descobrir i a tenir iniciativa.

4. Aprende a conviure i habitar el món.

Al taller treballem en petit grup (10-12 alumnes), fet que permet una atenció més individualitzada, i  que els nens i nenes vagin traient la seva creativitat innata.

Durant aquest primer trimestre hem treballat de valent!!

Aquí teniu un recull de fotos:

Racó de creació lliure

Racó de fang

Racó de  pintura

La taula de llum

La taula d’experimentació

 

ELS TALLERS A P3

Benvolgudes famílies,

Durant aquest primer trimestre han passat moltes coses interessants al taller. Els alumnes de P3 han fet un primer contacte i els ha agradat molt trobar diferents materials amb els que, de moment, estan explorant i descobrint el gran ventall de possibilitats que  els hi poden oferir (la pintura, el fang, la llum, la farina,…). Cada cop es mostren més creatius, autònoms i motivats. Aquí teniu un recull de fotografies on podreu observar i descobrir que bé que ens ho hem passat!!! Només heu de fer un clic a sobre de la vostra classe.

TALLERS FANTASIA

TALLERS NEMO

OMBRES, LLUM I COLOR

Els alumnes d’Educació Infantil estan immersos en un nou tema: L’OMBRA, LA LLUM I EL COLOR.
El taller s’ha enfosquit per donar pas a diferents materials que ajuden a fer projeccions i orientar-se en l’espai, descobrir les ombres pròpies i dels objectes, a observar els cosos transparents, translúcids i els opacs, representar i vivenciar contes en un format diferent, treballar els colors i les diferents formes geomètriques,etc.

Veure més fotos.

TALLERS EN FAMÍLIA

Durant el mes de Març hem pogut gaudir de la companyia de les famílies de P3 als tallers. Cal dir que han estat unes sessions molt especials on els alumnes han pogut estar amb els  pares i alguns germans més petits. Els nens i nenes de P3 tenien moltes ganes de demostrar tot allò que han après a fer, compartir junts estones de joc i deixar anar la imaginació.

Un cop més agrair a totes les famílies la vostra participació i col.laboració. 

Veure més fotos

NOVES PROPOSTES AL TALLER

Engeguem el segon trimestre amb molta força!!

Al taller tenim racons nous i d’altres que encara es mantenen degut  a la gran demanda dels nens i nenes d’educació infantil. 

Ampliem les propostes d’art:
Fem pintura amb brotxes i ruixadors i decorem gots de vidre amb pintura especial.

Treballem el plà i el volum modelant fang. Els alumnes de P5 estan molt engrescats amb la saga Star Wars. Aquest interès els va portar a construir algun dels habitatges dels personatges de la guerra de les galàxies.

El racó d’invents ens ajuda a deixar còrrer la imaginació i crear objectes com per exemple: perruques, avions, grues de demolició, coets, màscares, espasses, baretes màgiques, ales de fada…

A la taula de llum tenim material nou translúcid amb formes i colors diferents. Construïm, classifiquem, observem…

També confegim cares molt divertides ordenant les diferents parts.
Identifiquem animals a través de les seves radiografies. Reconeixem i parlem sobre alguns aspectes dels diferents éssers vius. Característiques del seu cos, com es desplacen, com es reprodueixen…

    Si voleu veure més fotografies feu clik en aquest enllaç.