IV Mostra de Teatre dels Instituts de Secundària de Terrassa

ctn8yF1sKGs&hlLa passada setmana, el dijous dia 18 de març, vam realitzar la nostra representació de Hamlet al teatre Alegria de Terrassa. Aquesta era una fita important per al grup de teatre, tot i que aquest curs ens hem plantejat un parell de reptes més que el curs passat. Fer un major nombre de representacions (amb aquesta en portem quatre)  i fer-ne una oberta al públic en general. Us deixem penjats els vídeos de la representació. L’hem partit en vàries parts per tal de facilitar la càrrega dels arxius. La nostra representació va tenir una bona acollida entre el públic, vam ser conscients de les moltes errades que vam cometre, de text, d’interpretació, tècniques, però sincerament, això és el de menys. Poder gaudir d’un públic en un entorn com el teatre Alegria, amb els mitjans tècnics i un espai escènic professional a la nostra disposició és una experiència única. Volem agrair la paciència del Jordi i el Pol, del teatre Alegria, i la bona coordinació de la mostra per part de José Antonio Aguado i la Rosa Ponsarnau.

Acto I Escenas I, II

Acto I Escenas III,IV,V

Acto II Escenas I,II

Acto III Escenas I,II

Acto III Escenas III,IV

Acto IV Escenas I-VII

Acto V  Escenas I,II

Hamlet, segona representació. Contra els elements.

Va arribar finalment el dia de la segona representació. Causes alienes a l’empresa havien posposat l’entrada en escena de les actrius i actors. De nou els elements semblaven anar en contra. Alguns actors no arribaven, un de fet no va arribar. L’hora, intempestiva, les 9’30 del matí no semblava la més adequada… Tot i així el Jelloul i l’Assedine es van presentar a les vuit per preparar l’escenari i la sala. Però mitja hora passa volant i de sobte el públic comença a entrar a la sala. No hem escalfat, no ens hem posat a to, l’ordinador està mal endollat i quan més ho necessitem la bateria peta… Una mica de desgavell, però l’essència preval. Els nois i noies superen les adversitats i davant cada sotragada defensen els seus papers. Defensar el paper contra tota adversitat, donar-se al públic malgrat l’hora i l’imprevist, a alguns els hi costa, però altres ens donen tota una lliçó de la que companys i companyes han de prendre nota. Felicitats. La companyia ha crescut. Crònica del director i d’un improvisat i fatídic espectre.

dsc_1512

L’estrena: 12-02-2010

El dia de l’estrena hem destinat força temps als preparatius. És la primera vegada que tindrem públic al davant i cal estar ben organitzats. Projecció de vídeos, música, decorats, vestuari, atrezzo, una bogeria… Tots col·laboren en les tasques depreparació. L’hora s’acosta.  L’obra la representem davant d’uns  vuitanta espectadors. Són alumnes de segon d’ESO. Ningú ha pensat en les fotos. Ens aniria bé tenir un registre fotogràfic de les actuacions. La Sílvia s’hi posa. I aquest és el petit reportatge improvisat del dia de la nostra estrena.

Instruint la “subdirectora”. Em calia una mà dreta dura i difícil de doblegar… qui podia fer millor aquest paper i posar ordre en aquest grup ? Cal dir que també és la nostra apuntadora (encara que alguns es queixen que no la senten prou bé). Tot millorarà amb la pràctica.

Reunim el grup per repassar que volem oferir al nostre públic. Recordem també per on entren i surten els personatges a cada escena, les principals escenes i que transmeten… Busquem també un moment calma després de fer el muntatge del decorat, maquillar-nos i vestir-nos. Preguntes, respostes, tot és a punt, sols falta el públic.


Menció especial per l’Aaron, que tot i estar malalt va venir a fer-nos costat.

Contes a la vora del foc

Durant els primers mesos de l’optativa de teatre hem fet diferents exercicis de dramatització. Ja cap el final d’aquest primer període vam representar de forma lliure diferents contes. Penjarem a mida que els anem editant alguns dels exercicis dels grups.

Curs 2009-2010

shakespeare

shakespeare

Un nou curs i un nou grup de teatre. Aquest any hem començat amb exercicis de dramatització. Hem inscrit el grup a Caixaescena, ja n’explicarem més detalls. Això ha condicionat l’obra de teatre a realitzar. Havíem de triar una obra de Shakespeare. Entre tots vam decidir representar Hamlet. En futurs articles anirem descrivint l’experiència.