Qui no ha sentit a parlar de l’Aplec del Caragol? Aquest cap de setmana els i les penyistes de l’Aplec estan de festa. Si voleu saber-ne més podeu obrir la web oficial de l’aplec.
http://www.aplec.org/
Per si no podeu anar a l’aplec us passem una de les moltes receptes que hi ha per fer uns gustosos caragols.
CARGOLS A LA CATALANAIngredients: 2 Kg. de cargols bullits; 3 alls, 1 ceba, 1 pebrot verd, 1 pastanaga, 3 tomàquets madurs; 200 grams de cansalada fumada en trossos més aviat gruixuts; 1 llimona petita; 1 ram d’herbes compost de farigola, romaní i 2 fulles de llorer; ½ litre de vi blanc i ½ d’aigua; 1 culleradeta rasa de pebre vermell, uns fils de safrà; oli, sal i pebre. Els ingredients necessaris per preparar una abundant picada catalana.
Temps: 1 h.
*En una cassola de fang hi posarem oli a escalfar. Una vegada calent hi tirarem la cansalada tallada a tires o a daus i els alls sencers amb pell.
*Quan els ingredients estiguin rossos hi afegirem el ram d’herbes, la ceba, el pebrot, la pastanaga i el tomàquets, tot trossejat, prèviament net, pelat i sense llavors.
*Una vegada cuit hi sumarem –i per aquest ordre- el pebre vermell, el safrà, els cargols, el vi i l’aigua, la sal i el pebre i ho deixarem coure tot plegat entre 20 i 25 minuts a foc mig.
*Després que hagi reduït hi afegirem la picada catalana i la llimona neta i amb pell tallada en quatre parts, remenant-ho tot perquè quedi ben barrejat. Deixarem que faci xup-xup durant 15 minuts més.
*Si deixem reposar el cuinat durant unes hores adquirirà un gust més consistent.
