L’APLEC DEL CARAGOL

Qui no ha sentit a parlar de l’Aplec del Caragol? Aquest cap de setmana els i les penyistes de l’Aplec estan de festa. Si voleu saber-ne més podeu obrir la web oficial de l’aplec.

http://www.aplec.org/

 

Per si no podeu anar a l’aplec us passem una de les moltes receptes que hi ha per fer uns gustosos caragols.

CARGOLS A LA CATALANAIngredients: 2 Kg. de cargols bullits; 3 alls, 1 ceba, 1 pebrot verd, 1 pastanaga, 3 tomàquets madurs; 200 grams de cansalada fumada en trossos més aviat gruixuts; 1 llimona petita; 1 ram d’herbes compost de farigola, romaní i 2 fulles de llorer; ½ litre de vi blanc i ½ d’aigua; 1 culleradeta rasa de pebre vermell, uns fils de safrà; oli, sal i pebre. Els ingredients necessaris per preparar una abundant picada catalana.

 

Temps: 1 h.

*En una cassola de fang hi posarem oli a escalfar. Una vegada calent hi tirarem la cansalada tallada a tires o a daus i els alls sencers amb pell.
*Quan els ingredients estiguin rossos hi afegirem el ram d’herbes, la ceba, el pebrot, la pastanaga i el tomàquets, tot trossejat, prèviament net, pelat i sense llavors.
*Una vegada cuit hi sumarem –i per aquest ordre- el pebre vermell, el safrà, els cargols, el vi i l’aigua, la sal i el pebre i ho deixarem coure tot plegat entre 20 i 25 minuts a foc mig.
*Després que hagi reduït hi afegirem la picada catalana i la llimona neta i amb pell tallada en quatre parts, remenant-ho tot perquè quedi ben barrejat. Deixarem que faci xup-xup durant 15 minuts més.
*Si deixem reposar el cuinat durant unes hores adquirirà un gust més consistent.

                                                   images

One thought on “L’APLEC DEL CARAGOL

  1. Nuria C.C

    A mi magraden molt els cargols i la musica perque quant vaig anar estava molt forta us recmano que aneu hi han moltes coses adeu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *