Primària

“El mosaic del nombre pi (π)” (1r Primària)

Els alumnes de 1r de Primària hem fet un mosaic molt bonic dedicat al nombre pi. Cada quadradet del mosaic correspon a un decimal del nombre pi.  I a cada color del mosaic li correspon un nombre del 0 al 9. Hi ha 10 colors diferents. Sabries dir a quin nombre del 0 al 9 correspon cada color?

 

 

“Tres diàmetres i una mica més!” (2n Primària)

Els alumnes de 2n de Primària hem comprovat amb trossos de llana, que només caben 3 trossos de llana de la mida del diàmetre, sobre la longitud de la circumferència. I que ens sobra un trosset de cirumferència sense cobrir! Que curiós…

 

“El nombre pi (π) no s’acaba mai!” (3r Primària)

Els alumnes de 3r de Primària hem escrit tots els decimals del nombre pi que han cabut al mural que hem preparat. Quina feinada! El nombre pi no s’acaba mai!

“Troba pi (π) dins l’alfabet grec!” (4t Primària)

Els alumnes de 4t de Primària us proposem que trobeu el símbol pi “π” entre les lletres de l’alfabet grec. Hi ha símbols molt estranys!


“Fem mesures per a obtenir el nombre pi (π) amb els alumnes de 4t d’ESO” (5è i 6è Primària)

Els alumnes de 5è i 6è de Primària hem mesurat objectes circulars per calcular el nombre pi (π). Hem dividit el perímetre dels cercles pels seus diàmetres respectius, i hem vist que la xifra obtinguda s’acosta força a 3,14. Hem completat una fitxa amb els resultats de les mesures i els càlculs i diferents preguntes sobre el nombre pi. Tot això ens ho han explicat els alumnes de 4t d’ESO i ens han resolt els dubtes que teníem.

 

 

1 comentari

  1. Raquel del Real 20 març 2013 - 8:19 Contesta

    Bon dia!!

    Una manera molt divertida d’aprendre un número tan màgic i misterios. Segur que no oblidaran mai el seu significat.

    Els nens han disfrutat moltissim amb aquesta activitat.

    Raquel del Real.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *