Una visita al Port d´Arenys

El passat dijous dia 14, vam anar al port d’Arenys a veure les diferents barques que s´utilitzen per pescar i veure com subhastaven els peix.

Primer de tot vam mirar les diferents barques de pesca. Les d’arrossegament, les barques de llum, les palangreres, les barques d´encerclament. També vam observar unes gàbies de marisqueig, alguna sonsera i moltes xarxes de recanvi.

 

Després d’estar les primeres hores de la tarda veient diferents barques, finalment vam anar a la subhasta. Quan vam arribar els pescadors estaven descarregant el peix en caixes, i els peixaters a la porta esperant a que obri la subhasta. Quan finalment van obrir, els peixaters van agafar el comandament per poder escollir el peix. Els primeres peixos sempre eren més cars que els últims.

A la pantalla sortia una foto de la caixa de peix, el nom de la barca i el preu. A la part de sota de la pantalla sortia el nom de la persona que l’agafat. Després al costat de la gent i de la pantalla hi havien tots els noms de totes les persones que anaven agafant peix.

Paula Martín, Jan Besalú, Biel Casals i Carla Carballo (Fotos: Mar Castellà i Alberto Bastús)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *