Laboratori: L´aigua

Aquests dies hem fet un parell d´experiments al laboratori per conèixer algunes característiques de l´aigua:

  1. Les diferències de densitat de l´aigua degudes a la temperatura i la salinitat
  2. Els corrents de convecció

Aquí teniu alguns comentaris d´aquesta activitat que han fet alguns dels vostres companys.

A mi m’ha agradat molt fer un projecte en el laboratori ja que experimentar amb els diferents tipus de d’aigua.

El primer experiment va ser divertit, interessant i intrigant ja que vam utilitzar l’aigua que vam recollir d’Arenys i la vam ajuntar amb l’aigua de l’aixeta, tot seguit hi vam abocar aigua freda juntament amb colorant verd; per acabar vam ajuntar-ho tot amb aigua calenta amb colorant vermell. Ens vam donar comte que en funció de la seva densitat els diferents tipus d’aigua es van col·locar l’un a sobre de l’altre. (Mar Castellà 1 ESO B)

 

En el segon experiment, vam poder observar les corrents de convecció. Vam posar gel i aigua bullint en dos recipients que a vam col·locar a la base de la peixera. Vam fer servir un colorant blau i un de vermell i en vam abocar unes gotes a cada extrem de la peixera. Es va veure CLARAMENT com l’aigua freda baixava i la caleta, pujava.

Trobo que els experiments que vam fer, van ser molt interessants i divertits. M’ho vaig passar molt bé. (Judit Funoll 1 ESO C)

També podeu veure algunes fotografies i un video

den1den2

convec1convec2.1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *