SESSIÓ 5

Activitats

En aquesta sessió, us proposem:

  Música al teu bloc amb Muzicons: Alegres, divertits i senzills són els reproductors de música d’aquest lloc web. Amb aquests reproductors, que podem personalitzar, triant entre tres models, un assortit d’emoticones i una senzilla paleta de 24 colors.

  Ens permet incloure música de la seva base de dades o bé de l’URL on es trobi el fitxer mp3, que volem escoltar.

  No fa falta registrar-se, però si es vol desar el reproductor per posteriors modificacions, és necessari donar-se d’alta, proporcionant una adreça de correu, un nom d’usuari i una contrasenya.

  Podeu descarregar-vos el tutorial per poder fer aquesta activitat, des de la pàgina MATERIALS.

  Fitxers sonors amb vozMe: Us presentem l’eina d’enregistrament en línia vozMe de gran utilitat per aquells que s’inicien en l’aprenentatge d’un nou idioma. Però també es pot utilitzar aquest recurs a l’hora de crear documents sonors amb el Word, activitats CLIC, contes amb Powerpoint…

  Hem incorporat un tutorial que il•lustra una de les múltiples aplicacions d’aquesta senzilla eina, que com sempre, podeu descarregar-vos de la pàgina MATERIALS.

  Clicant a sobre la imatge, podreu accedir a l’article que amplia la informació sobre l’eina:

  vozMe

  Perifèrics

  En la sessió d’avui, estudiarem l’Enregistrador de so del Windows, un perifèric molt útil que podem fer servir amb molta facilitat a les nostres aules, donat que tots els ordinadors amb aquest sistema operatiu l’incorporen.

  Els ordinadors amb targeta de so poden enregistrar i reproduir sons de manera semblant a com ho faríem amb un casset. El so digitalitzat es guarda en fitxers que en les aplicacions del Windows porten l’extensió WAV.

  El Windows porta el programa Enregistrador de so, que incorpora les funcions d’enregistrar, emmagatzemar i reproduir sons. Per utilitzar-lo es necessita una targeta de so, un micròfon i uns altaveus, tot connectat a l’ordinador i configurat correctament.

  L’enregistrador de so ens permet gravar els sons per desar-los en fitxers i incorporar-los a diferents programes o treballs dels alumnes.

  El tutorial “Enregistrar sons amb Windows” el podeu baixar des de la pàgina MATERIALS.

  NOTA: Si utilitzeu la Linkat, seguiu el camí Sistema > Executa un programa. Escriviu Krecord al requadre i cliqueu a Executa. Des d’aquí podeu accedir a un vídeo tutorial que us explica la instal•lació de Krecord a la Linkat.

  enregistrador

  Recursos

  1) Dilandau és un portal per escoltar i descarregar música gratis, no és necessari passar per un procés de registre previ i la interfície d’aquesta pàgina és simple, en primer lloc ens presenta un cercador de temes musicals i més a baix podem veure les cançons més escoltades i descarregades pels altres usuaris d’aquest servei.

  Podem optar per aquestes dues maneres d’ubicar la cançó que desitgem descarregar, la pàgina ens mostrarà una llista amb diverses opcions per descarregar el tema musical en qüestió. En l’esmentada llista d’enllaços per descarregar música que hem triat podem escoltar la cançó i per a això no és necessari descarregar cap aplicació addicional, després d’escoltar el tema tenim accés al botó de descàrrega i tenim l’opció d’enviar la cançó via correu electrònic a un amic junt amb un missatge si el desitgem, en accedir a aquesta funció el sistema també ens facilita l’enllaç de la cançó tant per utilitzar-la en fòrums, inserir la cançó dins del nostre bloc o pàgina Web.

  Clica a sobre la imatge, per accedir al lloc web:

  dilandau

  2) El web Musiquetes sorgeix a partir de les cançons del CD “Musiquetes per la Bressola”. Està pensat pels més petits i on pares i educadors poden trotrar recursos per a l’educació i el temps de lleure. Incorpora jocs, cançons, contes i una agenda d’activitats d’arreu de Catalunya.

  Cliqueu a sobre la imatge per accedir a l’article:

  musiquetes

  3) El web Soundsnap ens ofereix un important recull de sons, que ens poden ser de gran utilitats en les nostres aplicacions informàtiques: creacions de contes, activitats JClic, fitxers sonors amb el Word,…

  Cliqueu a sobre la imatge per accedir a l’article:

  soundsnap

  Enllaços

  Us proposem, a continuació, un recull d’enllaços de l’àrea de NATURALS, pensats tant per l’alumnat d’Educació Infantil com pel de Primària.

  INFANTIL I CICLE INICIAL

  12345678910

  11121314151617181920

  CICLE MITJÀ I CICLE SUPERIOR

  12345678910

  11121314151617181920

  Deures

  • Col•loca un fitxer sonor al teu Bloc, utilitzant Muzicons.
  • Deixa un comentari al bloc del curs explicant alguna de les aplicacions educatives que pot tenir d’enregistrador de sons del Windows.

  sorpresa

  regal

16 thoughts on “SESSIÓ 5

 1. Montse de Oses

  L’enregistrador de sons pot ser molt útil tant a nivell de mestres, per preparar alguna activitat en concret, com de cara als nens i nenes. Pot ser molt motivador en diferents situacions: preparar una petita obra de teatre o dramatització, quan comencen a llegir per valorar i motivar aquest fet, per preparar alguna activitat d’experimentació donant les instruccions, per escoltar-se cantant, dient un poema, etc….

 2. Marta Navarro

  Els recursos sonors són molt interessants per tot el potencial que tenen quant a activitats divertides i que permeten a l’alumnat introduir-se en les noves tecnologies d’una manera molt divertida.

 3. José Antonio Valverde

  L’enregistrador de sons de Windows pot ser una bona eina per a treballar les llengües.

  Els nens i nenes poden gravar la seva veu i podem veure si pronuncien bé o malament. En la llengua anglesa poden pronunciar paraules noves apreses i comprovar si tenen una bona pronunciació. Crec que pot ser una eina molt motivadora ja que als alumnes els hi agradarà escoltar-se.

 4. Mercè Sacristan

  Crec que l’enregistrador de sons pot ser un bon complement per activitats de llengua (dites, endevinalles,..) per millorar l’entonació, la velocitat. Si el nen o la nena s’escolta pot veure en que pot millorar.

  Fer contes amb programes de dibuix i afegir la lectura del conte, les onomatopeies, canviar l’entonació. És una activitat diferent i divertida.

 5. Pilar Ferragut

  L’activitat de gravar m’ha agradat molt. Té moltes possibilitats. És una eina divertida, fàcil i engrescadora. Des de l’aula d’EE és molt útil per fer un treball de llengua.

 6. Montse Alay

  Hola Emília!

  Crec que l’enregistrador de sons de Windows es podria fer servir per gravar les obres de teatre que començarem a fer aquest trimestre i així treballar l’entonació, la dicció… Els alumnes podrien sentir-se i corregir el que calgués.

 7. Esther Jiménez

  Hola, Bona nit!!!

  L’enregistrador de sons de Windons és un bon recurs tant per mestres com per als nens/es.

  Com a mestres podem gravar contes, cançons, endevinalles, dites etc.. tenir-les en l’ordinador i els nens/es poden escoltar-les tantes vegades com vulguis sense estar present el mestre, potser en el racó d’informàtica.

  I per als nens/es per poder-se gravar, escoltar-se i poden verificar com ho fan.

  En definitiva, crec que és un molt bon recurs a partir d’ara que hem de pensar en competències.

  Esther.

 8. Eva Soler

  Hola a tothom!

  Escoltar la pròpia veu és tan diferent a com la sentim realment! És una sorpresa que per les nenes i els nens pot ser molt motivadora. A partir d’aquí, un treball de contes o llengua resulta molt més engrescador.

  Com a mestres també ens ofereix moltes possibilitats: es pot fer un recull de contes, dites, rodolins, es poden enregistrar entrevistes entre ells en projectes com el del protagonista… amb l’element motivador que és la veu.

  Una abraçada.

  Eva.

 9. Anna Mercader

  L’enregistrador de sons pot ser útil a nivell de mestres i d’alumnes.
  Es poden fer diferents treballs de llengua a través de contes, cançons, poemes… també es pot treballar l’articulació de sons…
  Crec que pot ser molt motivador i interessant pels nens i nenes ja que no és un recurs que s’utilitzi regularment.

 10. Laura González

  Hola, bon dia!

  Ser de les últimes en comentar pot tenir els seus avantatges però també inconvenients perquè tot el que digui ara ja estarà dit. Però aquí va la meva opinió:

  Penso que tant per mestres com per a alumnes una eina diferent com aquesta, divertida i fàcil d’utilitzar és quelcom motivador i facilitador d’aprenentatges.

  Pot resultar un molt bon recurs especialment per a l’àrea de comunicació i llenguatges: verbal però també per la resta d’àrees com per exemple entrevistes amb el famós, protagonista, informacions per als projectes de treball, a més de ser una eina-joc per als infants: escoltar-se la veu, llegir, cantant, explicar un conte pot ser divertit i engrescador.

  Com diu l’ Esther pot anar molt bé per al racó d’ informàtica dins l’aula, llàstima que no tenim ordinadors ni suficents ni eficaços, potser d’ aquí un temps ens posem les piles…

 11. Jesús Martínez

  Hola,

  L’enregistrador pot ser una eina molt útil alhora de treballar aspectes com la pronunciació en matèries de llengua.

  Ens pot servir per llengua castellana i catalana, encara que els nens escolten diàriament el català i el castellà, però i l’anglès? Pot ser una eina molt útil.

  Un altre recurs seria utilitzar-lo per l’àrea de música: poder escoltar cançons, el ritme, la lletra… pot facilitar molt l’aprenentatge.

 12. Elena Colomina

  Com especialista d’anglès trobo que l’enregistrador de sons pot ser una eina molt atractiva i útil pels alumnes i mestres.

  És interessant que els alumnes puguin escoltar la seva dicció i entonació en anglès per tal de poder-se autocorregir i millorar.

  D’aquesta manera també senten el seu “anglès” i no sempre el del mestre/a, CD o DVD. M’ha agradat molt.

 13. Glòria Soler

  El registre de la veu és pràctic en qüestions de dicció i de pronunciació.

  La veig fonamental per a l’estudi d’idiomes, anglès, francès…i també per alumnes amb dificultats a l’hora de pronunciar correctament.
  Molt útil pels treballadors de logopèdia i pels seus alumnes.

  Reconèixer la pròpia veu és sempre sorprenent, enriquidor, i molt útil de cara a corregir possibles errades.

 14. Manela Fernández

  L’enregistrador de sons, trobo que és una eina molt interessant per poder treballar la llengua… en tots els cicles, també ho veig molt útil per treballar amb nens/es nouvinguts i d’educació especial… per exemple per fer un conte, cantar una cançó etc….

 15. Isabel Fondevila

  L’enregistrador de sons em sembla un recurs molt útil i alhora motivador. Es pot utilitzar a l’àrea de llengua en diferents activitats, com sentir-se la pròpia veu per tal de millorar la pronunciació i altres possibles defectes.

 16. Pingback: Racó » TAC I MEDI

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *