Author Archives: santi

VISITA EN ANGLÈS AL MUSEU DEL MIT

El dia 25 de maig els nens i nenes de 6è vam assistir a una xerrada al museu MIT en anglès, en què es parlava de la Industrialització i el Riu Ter. Prèviament a l’escola havíem parlat molt dels rius, arrel que a l’assignatura de coneixement del medi, es treballa el Projecte Rius. Per això durant tot el curs, els dictats en anglès que s’han fet el tema ha estat els rius; “Follow a River “,  Teaching Topics in English. Adapted by Jane Myles.

 

Amb els continguts:

What is a river? ………………….   Què és un riu?

A river starts ……………………..    Un riu comença

A river flows …………………….     Un riu flueix

A river ends  …………………….      Un riu acaba

Amazing facts ………………….       Fets sorprenents

River words …………………….       Vocabulari del riu

 

Es va trobar molt interessant i oportú assistir a aquesta invitació que se’ns va oferir des del museu exclusivament a l’escola Pompeu Fabra, com a prova pilot. Es va treballar un dossier  “Discover the River Ter”, pel Centre D’Estudis dels Rius Mediter
ranis- Museu del Ter, (www.mitmanlleu.or).

JOC DE LA PREHISTÒRIA

Buscant per internet ens ha sortit un joc que per a tots els de 5è us pot agradar.
Ja que acabem de realitzar el projecte interdisciplinari a l’entorn de la prehistòria i vam participar en els tallers “SER PREHISTÒRICS PER UN DIA” al parc del Collsacabra, aquest joc de la prehistòria us ajudarà a repassar tot el que heu après, que és molt!, d’una manera ben divertida . Animeu-vos!!!

ELS SANTPERENCS

Recordeu en Tomaz Sydor? És un exalumne nostre que el van tenir fins a 5è i se’n va anar a viure a Sant Pere de Torelló.
Ara tot just fa 1r d’ESO.
L’hem descobert en un vídeo a “La Vanguàrdia”.