Author Archives: aalsina8

SANT JORDI

ileana_surducan1En aquests enllaços hi trobareu recursos per treballar la diada de Sant Jordi:

http://www.xtec.cat/~agimeno5/caceres/santjordi/

http://www.edu365.cat/stjordi/

http://www.cavallfort.cat/cavallfort/ca/sant-jordi.html

http://www.super3.cat/stjordi/

http://www.super3.cat/psuper3/sp3Item.jsp?item=joc&seccio=joc&idint=370

http://bibliocolors.blogspot.com/2010/04/illustracions-de-sant-jordi-el-drac-la.html

http://www.genmagic.org/santjordi/

http://www.gencat.cat/catalunya/santjordi/cat/infants.htm

Bona diada!!!

FÒRUM D’ESCOLES VERDES

dscn5149El dimecres 6 d’abril la Maria Pratdessaba i la Bruna Gabarró (representants de primària) van assistir al Fòrum d’Escoles Verdes que va tenir lloc a Viladrau. Els alumnes van presentar els seus projectes i les mestres van compartir experiències amb d’altres escoles. Una experiència molt positiva.

El món de les papallones

Els alumnes de 5è vam visitar (per la setmana dels medi ambient) l’exposició “El món de les papallones”, organitzada pel Museu Industrial del Ter (MIT) a Manlleu. L’autor de la mostra és Joan Condal i ens va explicar a tots i a totes el  recull de més de 2500 insectes, majoritàriament papallones però també aràcnids, escarabats i altres insectes d’arreu del món. Va ser molt interessant!!!

Si teniu ganes de tornar-hi ho podeu fer fins el dia 25 d’abril. Us animem!!!!

Aquí teniu una petita mostra fotogràfica….

Els éssers vius del nostre entorn a càrrec de Jordi Baucells

Dimecres els nens i nenes de 5è vam poder passar la tarda amb en Jordi Baucells (Biòleg i Ornitòleg). Ens va fer cinc cèntims sobre els diferents grups d’éssers vius i ens va explicar moltes curiositats. Ara només falta penjar les caixes niu que ens va portar per tal que el Xot i la Mallerenga facin el seu niu al pati de l’escola.
Va ser molt interessant i emocionant!!!

Quina feinada que tenim a l’ecoaula…

A l’ecoaula hi ha feina per tots i totes. Aquestes últimes setmanes vam poder veure que juntament amb els raves hi vivien uns petits habitants: el pugó.

El pugó són uns insectes molt petits que es reprodueixen molt ràpidament. Xuclen la saba de les plantes, especialment de les fulles més joves, i provoquen l’enrotllament de la fulla. De seguida ens vam posar mans a l’obra i amb molta cura vam treure el pugó de les fulles amb uns pinzells. En acabat vam ruixar els raves amb aigua d’ortigues ja que és un insecticida natural.

També tenim cura dels arbres del pati, buidem el compostador i  trasplantem els tomàquets cherry en petites torratxes. Ah! i no oblidem regar els nostres pèsols.

Entre tots i totes fem una gran feina!

 

ELS DE 5è A-B APRENENTS DE POETES!

Qui diu que la poesia és difícil?
Després de participar en el TALLER de POESIA a càrrec de Joan Roure a la biblioteca de Manlleu, els de 5è estan molt engrescats perquè han descobert que DIR poesia, saber LLEGIR-LA bé és bàsic per entendre-la i quan s’aconsegueix es descobreix que és molt divertida i que té un punt de màgia perquè posa en joc tots els sentits, emocions i sentiments. A més el fet que tots els poemes fossin musicats ha estat un plus afegit…