Què ha passat a Japó?

Ja fa uns dies que els alumnes de cinquè estem seguint la notícia sobre el terratrèmol de Japó. Hem vist vídeos i reportatges a la pissarra digital i també hem llegit diferents articles. Nosaltres hem elaborat els nostres i us els volem presentar tal i com els hem publicat.

Aquí els teniu! Esperem que us serveixin per tenir informació sobre el què ha passat a Japó.

Treballem amb la pissarra digital.

Ja fa uns mesos que tenim pissares digitals a cicle superior. Ens agrada molt treballar amb les pissares, podem veure-hi reportatges, buscar informació, treballar…. El que més ens agrada és sortir a la pissarra perquè pots escriure amb la mà o amb el llapis especial que porta la pissarra. També podem aprendre mentre juguem.

Obrim ronyons de xai

Aquesta setmana hem fet la pràctica dels ronyons. Hem obert ronyons de xai; els hem pesat, els hem mesurat i li hem tret el greix exterior. Hem après que els ronyons filtren la sang i fabriquen l’orina. Des dels ronyons, l’orina va cap a la bufeta per uns tubs prims que es diuen urèters. Ha estat una pràctica molt divertida!

Pràctica dels fongs

Els alumnes de cinquè hem estat estudiant els fongs. Hem après que els fongs es classifiquen en bolets que poden ser comestibles o no, en llevats com el llevat natural que s’utilitza per fer pa, en fongs paràsits com el Peu d’atleta i en floridures. Fa uns dies varem observar les floridures de taronja, de tomàquet i de llimona amb les lupes binoculars. Vam aprendre molt i ens ho vam passar molt bé! Aquí teniu les imatges!!!

La castanyada!

Divendres passat, els  alumnes de cicle superior  vam celebrar la festa de La Castanyada. Ens  ho vam passar molt bé! I com cada any, també es van donar premis als moniatos millor disfressats.

Aqui teniu algunes fotos!

dsc02216dsc02233

dsc02248dsc02239

dsc02245

dsc02249