L’església de la Colònia. per Joan Català

dsc_00691 

 L’església de  la Colònia.

 

L’església de la Colònia , de la qual  desconec quan fou construïda,  representa  una  edificació neoclàssica  de no massa  antiguitat. Com que fa molt de temps  que no  és en ús,  tot i les reparacions,  envelleix  prematurament.

Jo hi vaig fer la primera comunió, m’hi van batejar,  hi he vist casar-se molta gent.  No hi recordo cap  funeral, a la meva manera de veure, era  un petit temple  només per  a festes, encara que  religioses : bateigs, casaments, comunions. Hi havia una estufa, un confessionari , i el més divertit, un cor de  fusta, que donava al campanar, i que recollia  molta gentada jove. Al final hi havia un banc de fusta, encara recordo  la sensació  de  seguir l’ofici  des de dalt. L’església cruixia, ressonava per   reduïda, però en cap moment mostrava  qualsevol  actitud   feréstega  i atemoridora. La canalla  entràvem  i sortíem amb respecte, però  amb la familiaritat d’un centre comunitari.  Al davant hi havia  la casa dels  amos,  a l’esquerra, la casa del director, amb uns àlbers, em dèiem, arbres  blancs, d’un tors  i alçada gegantina.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *