“UNA MÀ INNOCENT”

Com cada curs, el Cicle Superior de l’escola Collaso i Gil participa en el projecte Patrimonia’m que du a terme el Museu d’Història de Barcelona. Aquest curs, els alumnes de sisè han volgut lligar el contingut del vídeo amb
tot el que han après i estudiat sobre la NECRÒPOLIS romana, l’element romà que hem patrimonia’t enguany.

Durant el primer trimestre vam fer tot un treball de recerca amb l’alumnat a partir de la visita a la necròpolis i també vam estar preparant aquest sites per tal de recollir tot el que amb els nens i nenes anàvem descobrint a partir de la visita a aquest espai i d’altres documents d’internet.

Un cop finalitzada la recerca, els alumnes van manifestar el desig de crear un vídeo on poder explicar tot el que havien esbrinat sobre la forma que tenien els romans d’enterrar i acomiadar els seus morts. Igual que l’any passat, que van fer un vídeo sobre el que havien après de la història de l’escola, aquest any van decidir que volien fer una pel.lícula a partir d’una de les coses que els va sorprendre més, de fet podríem dir que es van quedar encisats amb la forma que tenien els romans d’enterrar als infants: Els enterraven amb un braçalet protector i unes fitxes de joc per tal que poguessin jugar a l’altra vida… això els va captivar! i si afegim la possiblitat de “jugar” amb fantasmes, ja teníem tots els elements necessaris per a elaborar un guió per fer un curt.

D’aquí surt la història “Una mà innocent”, perquè és “una mà innocent” d’un nen la que troba un braçalet a la necròpolis, i és “una mà innocent” d’una nena romana qui el vol recuperar.

Els nens i nenes de 6è han volgut crear una pel.lícula que jugués amb el misteri per poder explicar els símbols romans, així com la importància d’entendre i respectar la història.

 

Material base de treball

Abril de 2012


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>