ATRAPATS EN SÈPIA
Avui, 6 de maig i com cada any, s’ha dut a terme la mostra de Ciutat Vella: La imatge, un llenguatge que uneix. Enguany s’han presentat 6 vídeos d’una bona qualitat i el nostre ha estat un dels tres seleccionats per a ser presentat als Jocs Florals de Ciutat Vella. A continuació us expliquem el procés:
Fruit d’haver estudiat la història de l’escola que enguany ha fet 75 anys i d’haver entrevistat a alguns exalumnes que van viure l’escola a l’època franquista, els alumnes de cinquè hem fet un curt de vídeo inspirat en algunes de les anècdotes viscudes i explicades pels exalumnes.
El procés que hem seguit fins a obtenir el producte final ha estat el següent:
- Estudiar el llenguatge visual: els plans i moviments de càmera.
- Ens vam reunir els dos grups de 5è per tal de donar idees sobre què podíem fer el vídeo.
- Un cop acordat que volíem situar l’argument a cavall entre l’actualitat i l’època franquista tot partint de les anècdotes explicades pels anitcs alumnes, ens vam reunir en petits grups per tal d’elaborar, cada grup, una escena -ens van sortir 6 escenes en total-.
- Amb el guió ja escrit vam passar a decidir quins alumnes serien els potagonistes i paral.lelament vam començar a buscar material per l’escola que fos antic i ens permetés ambientar el nostre curt a l’època franquista. També vam comptar amb diverses aportacions de material per part de mestres, la biblioteca Rosa Sensat i finalment el Museu d’Història de Catalunya que ens va cedir, per uns dies, uns pupitres.
- Amb tot aquest material vam anar ambientant diferents espais de l’escola i vam dur a terme l’assaig i posterior gravació.
- Finalment vam editar les diferents escenes per tal d’obtenir el producte final que avui us presentem.
I, què hem après?
- A fer trucs amb la càmera (estàtues que parlen, nens que apareixen, mans que es mouen…)
- A editar un vídeo.
- A tenir mooolta paciència i compartir el nerviosisme i la feina feta amb els companys.
- A estimar i valorar més l’escola.
Esperem que us agradi!