Millorem l’ortografia amb el mètode Gabarró!

Aquest mètode ens permet aprendre paraules i escriure-les correctament, sense faltes d’ortografia. Per parelles els nens i nenes de 3r i 4t memoritzen imatges, dígrafs, monosíl·labs i paraules més llargues.

Tal i com veieu a les imatges, a 3r, de moment, treballem la memòria visual amb formes. Aprenem també a utilitzar vocabulari específic per a descriure-les fent preguntes als companys com: està buida o plena? quina forma té? quants vèrtex té? quants costats té? de quin color és? té les línies rectes o corbes? entre d’altres.

A 4t, les nostres imatges són una mica més complicades i ja hi surten paraules. Seguim la mateixa rutina però les paraules comencen amb monosíl·labs i poc a poc acaben sent paraules cada vegada més llargues.

Al final de l’article us deixem un vídeo explicatiu per si teniu més curiositat i voleu saber-ne més sobre aquest mètode.

Sortida Món Sant Benet 4t

Dijous passat vam tenir l’oportunitat de visitar Món Sant Benet. Vam fer un taller de cuina i vam visitar un monestir medieval que ajudarà als nens i nenes a entendre millor l’edat mitjana que estudiaran al 2n trimestre. Un dia de pluja però de molt profitoses experiències d’aprenentatge!

Aquí us deixem les receptes que tant ens han demanat els alumnes. Bon profit!

Projecte del cos humà 4t!

Aquest primer trimestre 4t han estudiat el cos humà. Cada grup ha investigat diferents aparells i els han exposat davant de la classe. Tot a partir de les seves curiositats i interessos sobre el tema. Llibres, informació d’altres fonts, imatges, esquemes, vídeos, etc… qualsevol recurs ha estat ben aprofitat.

Excursió a La Fageda 3r

Hem anat d’excursió a la fàbrica de La Fageda on hem vivenciat els tres sectors econòmics que hem treballat a classe. Ha estat molt interessant, ja que aquesta empresa treballa amb l’objectiu d’incloure a persones amb discapacitat en el món laboral i social.

Al final de la visita vam anar a donar una volta per la coneguda Fageda d’en Jordà, on vam poder contemplar els colors de la tardor, així com el paisatge, la flora i la fauna característics d’aquella zona.

Ens ho vam passar genial!!

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL NOU CURS!!

Després d’unes bones vacances i un setembre on ens hem anat coneixent tots plegats, ens trobem a l’octubre  amb les piles carregades!!

Tant a 3r com a 4t comencem cada dia amb una estona molt agradable de lectura! Us hi animen a fer-ho en família els caps de setmana!

En aquest espai compartirem amb vosaltres els aprenentatges més rellevants del curs.

Bon curs!!

Ambients matemàtics!

Enguany hem creat ambients a l’aula dedicats al joc matemàtic com a eina de treball i aprenentatge. Per assolir la competència matemàtica els nens i nenes s’organitzen per grups i desenvolupen activitats i reptes de caràcter més lúdic que afavoreixen la interiorització dels continguts.

Us volem transmetre que qualsevol moment és bo per jugar i desenvolupar habilitats i raonaments matemàtics! Els jocs matemàtics en família són un gran recurs a les vacances d’estiu!

 

Segueixen les aventures a “El Clar del Bosc”

Bona tarda!

Ahir vam anar a dormir una mica tard perquè vam estar fent el joc de les banderes. Ens ho vam passar molt bé!

Avui al matí, el nostre despertador han sigut els ocells i ens hem llevat ben d’hora…

Portem tot el dia gaudint de les activitats en plena natura; tir amb arc, guia pel bosc, descoberta dels ocells que hi viuen i rocòdrom (una gran experiència de superació, que de segur recordaran sempre).

Degut a les condicions meteorològiques, hem hagut de variar alguna activitat, tot i així, ha sigut molt divertit fer tallers de malabars.

D’aquí a una estona, començarà el moment dutxa (tota una aventura, hahahaha), per posar-nos de gala per la festa nocturna… quina emoció! 😛

Què ràpid que passa el temps, quan estem bé!

Arribada de les colònies

Bon dia famílies,

L’arribada de l’autocar, el divendres 11 de maig, ha canviat d’ubicació. Serà al c.Joana Raspall, en el següent enllaç trobaran la situació ( https://goo.gl/maps/1LFkeJJiPtK2 )

El canvi ha estat perquè la policia local ens ha fet saber que la zona que nosaltres havíem dit pertany a Sant Joan Despí i ells no es poden fer responsables.

Ja estem preparats per esmorzar…