Pràctica central en marxa!

PRÀCTICA CENTRAL – 1R GRUP

El divendres, vam sortir en grups a gravar el nostre rodatge de la pràctica central. El tema era que els pares del protagonista s’havien separat i havíem de transmetre la tristesa que tenia ell.

El nostre grup va pensar que podríem gravar-ho com si hagués sortit de passeig per desfogar-se una mica i desfer-se de la tristesa que porta a dins.

Vam començar a gravar la primera escena, en la que el nostre personatge (el Nico), venia de casa seva i baixava per les escales que hi ha davant de l’església de Canet, tot trist perquè s’havien separat els pares.

En aquesta primera escena uns van tenir un paper i uns altres un altre. Per gravar l’escena de les escales vam haver de provar diferents zooms i enfocaments. Quan vam tenir la càmera i la perxa a punt vam assajar un cop i ens va sortit perfecte.

Després la segona escena la vam gravar l’última perquè era més complicada, calia gravar l’entorn i que se sentis el soroll de l’ambient.

La penúltima escena mostrava com el protagonista estava assegut a la font tot trist i una noia apareixia per allà i se’l quedava mirant per després marxar. Per aquest pla havíem d’enfocar en Nico i desenfocar la noia que venia pel darrere.

A l’última escena, el protagonista marxava carrer avall i pujava per unes escales, i des de la càmera cada cop es veia com estava més lluny.

Jo crec que el nostre grup va treballar bastant bé, excepte l’última escena, en la que tothom estava cansat i teníem gana… però el rodatge ens va quedar molt bé en general.

Text de Judit Llauger

PRÀCTICA CENTRAL – 2N GRUP

Ara estem treballant amb el personatge, i per això ens van proposar de fer un petit vídeo en 4 grups.

El meu grup va començar a treballar a classe: vam triar el lloc, quan, com, qui seria el personatge, qui seria el del so, l’script, el càmera, etc….

Nosaltres vam elegir la plaça del plat i cullera, una petita plaça amb pisos bancs, arbres amb mandarines, escales, i una baixada on al fons s’hi veu Canet.

Vam decidir fer 5 plans: el primer era el personatge que sortia d’una de les cases fins arribar a les escales… volíem intentar representar que la personatge estava trista sense que quedés massa forçat.

El segon pla era un de costat amb una mandarina a les mans.

El tercer pla seria el del primeríssim pla a la cara del personatge.

El quart el de les mans jugant amb una mandarina que acaba caient

I el cinquè, la nena sense mandarina se’n va trista i pensativa….

Text de Montse Carrillo

Un matí més que profitós, no us sembla?

Pràctica Central – 3r grup

Vam anar a la platja, l’Enzo era l’actor i nosatres ens anavem canviant les posicions, un era càmera en un pla, a l’altre director i etc…

En el primer pla vam gravar com els peus de l’Enzo venien cap a la càmera per un pont de fusta.

En el segon pla, van gravar a l’Enzo tocant-se el cap i assegut al pont, com si estigués enfadat i sentís ràbia. Per aquest pla vam fer unes quantes preses.

En el tercer, gravàvem l’Enzo assegut en una roca. Representava que bevia una cervesa, la tirava i anava cap al mar. A la segona presa va ser la “BONA!”, com diu en Pep.

En el quart, gravàvem com sortia de la platja, baixant una rampa d’asfalt. Aquest pla va ser molt bo, però també vam fer-lo amb algunes preses falses…

Text de Víctor Esteve

2 Respostes a “Pràctica central en marxa!”

  1. ALEX!:) Diu:

    A mi aquesta pràctica em va agradar molt, vaig aprendre + koses,vaig repassar d’altres i vaig descubrir coses que no savia que m’agradaven tant!xd
    ha estat fantàstic! 🙂

  2. JORDY MEDINA Diu:

    M’agrada molt el treball que esteu fent, es nota que teniu molt d’interès en fer aquest projecte.
    M’agraden molt les imatges perquè tenen uns plans mols xulos, us felicito per l’esforç que esteu fent, perquè dona els seus fruits.

Deixa una resposta