QUÈ HEM APRÈS?

 El curs es va acabant  i hem dedicat una sessió a  reflexionar sobre el treball que hem fet. Ens adonem de tot el que hem après i ara  per a molts de nosaltres el cinema és diferent. 

càmeraMiquel

El primer dia de cinema ens vam presentar i parlar de què era un fotograma, quan durava… Més endavant vam fer un projecte de fotografia, a mi em va agradar molt. Després de fer un escrit i mirar estrets vam començar a planejar els minuts Lumiere, el meu el vaig gravar a la guarderia. I va haver un temps que només miràvem estrets i fèiem escrits. Per fi vam fer la pràctica central, que ens va ajudar a practicar amb la càmera pel curt. Jo portava tot el curs esperant el curt perquè per mi és el millor. Quan finalment vaig veure el curt acabat em vaig sentir orgullós. El cinema per mi és tot un món de fantasia, fotografia, tècnica, històries i sentiments.                       

Laura  

A principi de curs, em va semblar força difícil entendre els passos i la forma de fer una pel·lícula. Però a poc a poc, em vaig acostumar. En cada activitat que fèiem aprenia una mica  més. Però el que més em va costar va ser controlar els paràmetres de la càmera. Crec que a la pràctica central és on més vaig aprendre per poder continuar fins a fer el curt final que és on resulta que vaig aprendre encara més i la meva forma de pensar va ser diferent. En veure els estrets de moltes pel·lícules, ens va servir per agafar idees pel nostre curt i tenir-les més clares. Ara, quan veig pel·lícules sempre penso en com ho deuen haver fet o de quina forma. Crec que aquest any he après coses molt interessants i útils. 

Marc

claqueta MarcAquest any fent cinema en curs he après les parts d’una càmera, què és l’iris, utilitzar bé el zoom, també he après com fer servir l’enfocament i el desenfocament (nítid i flou), com pujar i baixar el volum, com fer anar el micro… . Com que a classe hem vist molts extrets ara quan veig pel·lícules a casa penso  com l’han fet: els plans, el nítid i flou, el color… .  

Pau Almar 

Quan vam començar cinema en curs vaig aprendre moltes coses que no sabia.
La Meritxell ens ha ensenyat moltes coses per aprendre més ràpid. Ens va ensenyar com funcionava la càmera de cinema  i el trípode. També hem anat veient durant els tres trimestres, trossos de pel·lícules diferents, per aprendre coses del colors, també com es pot gravar un pla i com enquadrar.   

Robin 

Aquest any hem fet el taller de cinema en curs. Durant els tres trimestres hem fet moltes coses: El projecte fotogràfic, la pràctica central, els minuts Lumière i el curt. En el  projecte fotogràfic vaig aprendre com es fa un foto ben feta.A la pràctica central vaig aprendre com es fa una pel·lícula, què s’ha de fer abans de gravar i com es munta el so. Amb el curt vaig aprendre les últimes coses per exemple: que fa l’script i de què serveix.  

Alba 

perxa albaDurant Aquest any he après moltes coses i no m’ho esperava. Al principi quan vam començar no en sabia gaire, però
la Meritxell ens va ensenyar a tots com es muntava la càmera, a fer la boleta, muntar el  trípode, enfocar i desenfocar, enquadrar i altres paràmetres de la càmera. Vam fer moltes coses com ara:  pràctiques, el projecte fotogràfic, els Minuts Lumière, i el curt final. No em pensava que féssim tantes coses. De les coses que hem fet el que m’ha agradat més és fer el Curt Final perquè ens ha sortit molt bé, però igualment també em va agradar fer les pràctiques, el projecte fotogràfic,…Ara quan vaig al cine o miro pel·lícules em fixo més amb el plans quan canvien, si la persona està igual o no, en el color,… i altres coses.Dels  estrets que hem vist  els que m’han agradat més són: Dansa Serpentina (1896) i la pel·lícula experimental de color de l’Agustino Quast que  ens va servir per fer una mini pel·lícula amb els de St Pere de Ribes 

Tatiana

-Durant aquest any he après moltes coses de cinema, algunes no sabia que me les ensenyarien. 

M’ha semblat molt fàcil fer servir la càmera i muntar el trípode, al principi pensava que era molt difícil però després d’haver-ho practicat vaig veure que era molt fàcil. 

El primer dia que va venir la Meritxell ens vam presentar i llavors ens va ensenyar una càmera molt antiga, i ens va ensenyar com funcionava. 

Durant el taller hem escrit molts textos i això m’ha servit per fer menys faltes, per escriure millor, i per aprendre paraules noves relacionades amb el món del cinema.  

M’ha agradat molt fer aquest projecte, trobo que « el color » és un tema molt bonic i interessant.Fer cinema en curs m’ha agradat molt, espero que algun altre any ens ensenyin a fer coses noves sobre el cinema.  

Irene

perxaDurant el curs de 6è, he après moltes coses en el taller de cinema en curs, com per exemple: fer servir la càmera, fer un pla, fer de tècnic de so, …Em va costar bastant aprendren el que havia de dir quan feia de claqueta: “seqüència, pla, pressa”, però al final ho vaig aconseguir.El primer que vam fer en el taller va ser presentar-nos i
la Meritxell ens va ensenyar una càmera antiga, i després una cinta d’una pel·lícula. Vam gravar un pla, on jo i
la Tatiana fèiem d’actrius a la pista de futbol. Un altre treball que vam gravar va ser els minuts, jo el vaig triar al menjador.Casi cada dia quan arribàvem a classe al matí miràvem els films dels germans Lumière, un dia els  vam anar a explicar-ho a altres alumnes de l’escola.Apart de films, també miràvem estrets, que ens havien de servir per quan nosaltres féssim el curt.Amb grups de 10, ens vam separar i vam gravar la pràctica central. El meu grup la vam fer al parc i l’actor va ser l’Ebrima.I per acabar vam gravar el curt! El més bonic de tot el treball, però el més complicat. Dura entre 9-10 minuts.Per a mi, ara el cinema és molt bonic. Quan miro una pel·lícula penso amb el curt que hem fet. M’agraden perquè et fan sentir emocions, com per exemple: por, tristesa, riure, …També per les imatges, el so i el que els personatges representen. 

Carles 

El primer que la Meritxell ens va ensenyar la càmera que hem fet servir durant tot l’any la vaig claquetatrobar rara perquè només tenia al cap les que té molta gent a casa o les que tenen els càmeres professionals.Els primers dies ho trobava avorrit perquè només parlàvem però quan vam començar a gravar ( el primer pla, els minuts…) ja em va agradar més. Els primers dies em costaven una mica els noms però al final ja els vaig aprendre. Ja des del principi vaig veure que el que m’agradava més era ser càmera.Vam fer un treball fotogràfic, jo el vaig fer amb en Miquel i ens van quedar unes fotos molt bones.Hi va haver un temps que casi cada dia miràvem estreys de pel·lícules i escrivíem comentaris a la llibreta.El que em va agradar més de Cinema en Curs va ser fer el curt, suposo perquè serà l’únic que faré a la vida.Amb el Curs de Cinema he après tots els càrrecs d’una pel·lícula, jugar amb el color i la llum, fer funcionar la càmera i enganyar amb la càmera. Ara quan veig una pel·lícula em fixo amb el color, la llum… i no tant amb els diàlegs i els actors. 

Clàudia 

Aquest any he après moltes coses del cinema. Quan vam començar a fer els minuts Lumière jo ja estava pensant en el curt, no sabia que també hauríem de fer una pràctica Central. A nosaltres aquest any ens va tocar el color.
La Meritxell ens proposar fer unes fotos, un projecte fotogràfic, em va agradar molt fer-lo perquè vaig aprendre moltes coses sobre el color que m’ha servit pel curt. A mi el que em va costar una mica més va ser utilitzar la càmera però em vaig acostumar al final. En Ramon o
la Carme a vegades al matí en posaven uns estrets de pel.lícules, havíem d’escriure a la llibreta comentaris.Quan va venir
la Meritxell i  ens va dir que fariem el curt, tota la classe es va posar molt contenta. El curt va sortir molt bé però el que ens va passar és que  durava onze minuts i havia de durar entre sis i nou. Vam retallar alguns plans perquè durés nou minuts. El taller m’ha agradat molt. He après moltes coses que els meus pares no saben, estic molt contenta de mi.Quants uns alumnes de l’escola representaven l’obra de teatre, els de 6è hem  gravat la representació i ha estat molt bé i molt divertit.El cinema és un  treball en grup, a vegades potser molt difícil però també divertit. En el cinema ens expliquen històries i emocions.   

Ara quan estic mirant una pel·lícula la veig d’una manera molt diferent i mentre estic mirant penso quants plans hi ha en aquesta seqüència.  

Ebrima 

 Aquest any hem fet el taller de cinema en curs. Hem gravat els  minuts, la pràctica central i per acabar el curt final.

Aquest any el cinema en curs  ha tractat sobre el color. En la nostra primera sessió amb
la Meritxell, ens va ensenyar una càmera antiga i els fotogrames d’una pel·lícula. Em va agradar.

Durant el curs hem vist trossos de moltes pel·lícules per aprendre coses del color.Quan va arribar el Nadal ens van posar deures: havíem de fer fotos del color del nostre poble, però jo els vaig fer amb una sortida amb en Ramon. Després de Nadal vam fer la pràctica  central; vàrem fer dos grups: un que gravava el tren i l`altre que gravava el pavelló vell, uns al matí i els altres a la tarda. Llavors tots junts vam veure les pràctiques que havíem fet. El meu paper va ser fer d’actor, representava un nen enamorat . Em va  agradar molt però de vegades era pesat perque algunes coses el director no ho explicava bé i ho havíem de repetir.Quan vam acabar de fer aquestes pràctiques ja  estàvem preparats per fer el curt final. Quan miro el curt veig l`esforç que hem fet tota la classe, penso que ha valgut la pena.  Per mi el cinema és animació i misteri. Però el cinema  a vegades et  porta molta feina.

Gemma 

claqueta i microGràcies al taller de “Cinema en curs” he après moltes coses: fer anar la càmera, el so, la claqueta…i ara quan em diuen paraules relacionades amb el cinema que jo abans no les entenia ara les entenc, i amb el que em fixo molt a les pel·lícules  és amb el color, m’agrada veure els color que hi ha i els plans que han triat. Abans de fer el curt, jo em pensava que seria menys difícil. Però vaig veure que era més complicat del que em pensava, però també era més divertit. 

A classe casi cada dematí miràvem estrets i després escrivíem a la llibreta de Cinema en curs el que veiem: els colors, els plans, els enfocaments enquadraments…Al principi de fer servir el Première era una mica difícil però després va ser molt fàcil.Ara el cinema per mi ja no és com abans que pensava que posàvem la camera a un lloc, triàvem un pla maco per filmar i començàvem a filmar, no. Ara ser que s’ha de triar el pla segons els colors de la seva pel·lícula i que hi ha d’haver molta preparació abans de fer la pel·lícula.                               

Núria 

Núria camEl primer dia de cinema ens vam presentar i parlar de què era un fotograma, quan durava…Més endavant vam fer un projecte de fotografia, a mi em va agradar molt. Després de fer un escrit i mirar estrets vam començar a planejar els minuts Lumiere, el meu el vaig gravar a la guarderia.I va haver un temps que només miràvem estrets i fèiem escrits. Per fi vam fer la pràctica central, que ens va ajudar a practicar amb la càmera pel curt.Jo portava tot el curs esperant el curt perquè per mi és el millor.Quan finalment vaig veure el curt acabat em vaig sentir orgullós.El cinema per mi és tot un món de fantasia, fotografia, tècnica, històries i sentiments.      

Pau Vilà 

Quan vam començar el taller de cinema en curs no en tenia ni idea del que faríem.Lla Meritxell ens va portar una càmera molt antiga que servia per gravar. També ens va portar una cinta d’una pel·lícula de cine i  la vam estirar, era molt llarga i tenia molts fotogrames. Abans de Nadal ens van parlar del projecte fotogràfic, que era fer fotos del color del nostre poble. auriEn aquest projecte vaig aprendre a posar més o menys llum a la fotografia. Després d’aquest treball vam fer “els Minuts Lumière”,però abans  de  fer els minuts, en vam veure molts com la sortida a la fàbrica(que està gravada tres vegades). El minut es grava tal com diu la paraula  durant un minut i la càmera no es pot tocar. D’aquesta activitat vaig aprendre a fer servir els paràmetres de la càmera. Per poder gravar la pràctica central vam fer proves gravant dos nens que es trobaven, després també vam mirar molts d’estrets. Quan vam gravar la pràctica vaig fer d’actor, cosa que em va agrada molt. En l’ultima activitat,el curt final, no vaig fer d’actor  però m’ho vaig passar igual de bé. Quan em va tocar fer de director tot va anar molt bé tot i que vam repetir tres vegades el pla, però quan vaig fer de càmera no va anar tant bé perquè quan havíem de gravar no hi havia lloc i vam haver de posar el trípode al mínim. Durant la gravació  vaig aprendre els paràmetres de la càmera, a fer de director i de sonista. El cinema per a mi és el treball en equip de moltes persones, per tant s’ha de tenir en compte que el cinema s’ha de treballar  molt bé, no només gravar i ja està, s’ha de treballar molt abans de començar la pel·lícula i després de gravar la pel·lícula, perquè s’ha de muntar i corregir el so.   

Grety

M’ha agradat molt poder fer el taller de cinema en curs, per mi  ha estat una experiència molt bonica. El primer dia quan va venir
la Meritxell no sabia què era un pla, com servir la càmera i moltes altres coses que he après. He après paraules noves  del món del cinema.A principi de curs em va costar una mica aprendre els paràmetres de la càmera. En aquest taller hem fet moltes coses: primer gravar un pla en què hi havia una trobada, el projecte fotogràfic, la pràctica central, els minuts Lumière i veure estrets de pel·lícules. Ara ja ser muntar el so, el trípode., la càmera… i quan miro una pel·lícula és diferent perquè ja ser tot al que han treballat. En aquest any m’he adonat que és molt important treballar en equip en el cinema i en tot. Abans quan veia els de sisè que feien cinema tenia moltes ganes de fer-ho , ara que ja ho he fet i ja s’ha acabat estic molt feliç i trista perquè no sé si ho podré fer una altra vegada.Per mi el cinema són emocions i sentiments que et fan sentir els actors, les imatges, la música… 

Adrià

adrià camA mi del taller de cinema, el que m’ha agradat  més  és gravar el curt final.

Hem fet  un munt de coses com, gravar el nostre minut Lumière, mirar estrets de pel·lícules, el projecte fotogràfic, la pràctica central… Hem treballat amb la Meritxell, la Carme i en Ramon .   

El projecte fotogràfic que vam  fer per Nadal  em va servir per experimentar amb la càmera de fotos i mirar quins colors tenia el meu poble.Després de Nadal vam gravar la pràctica central, vam fer dos grups. Un dels grups va gravar el tren que els i va quedar molt bé. Els altres van gravar el parc(El meu grup), ens va quedar també molt bé,  va ser la primera vegada que vaig fer  totes les feines que hi ha en un rodatge.Al final va arribar el mes d’abril i vam gravar el curt. Ens va portar molta feina.Muntar el curt era divertit, com quan vam haver de  treure el cop de puny que
la Laura li feia a en Carles.

M’ha agradat el taller, perquè he après com funciona una càmera de cinema, els passos que s’han de seguir per gravar, les diferents feines rotatòries del grup per gravar i muntar una pel·lícula.

Ara el cinema m’agrada molt més que per veure com expliquen una història, ara sento com se sent un director,  un càmera, un perxista, un actor o el que fa de claqueta.

Alina

 

A mi em va  agradar  fer de càmera i de so , era una mica difícil i quan vam rodar el curt era la primera vegada que filmava . Com que no parlo gaire el català quan vaig fer de claqueta  va ser complicat. 

Vaig fer de directora en un pla de la classe era una mica difícil.

La pel·lícula ha quedat molt bé.

Por mi cinema es un misteri i vaig veure que porta molta feina. Hem treballat molt.               

 

 

Anna

Durant tot aquest any que hem fet el taller de cinema en curs, em pensava que només faríem: el curt i la pràctica cental, i vam fer el projecte fotogràfic , minuts Lumière, la pràctica central i el curt final.

Amb la Meritxell he après a gravar un pla i tots els passos que cal seguir.

El cinema  a mi em fa sentir moltes sensacions, sentiments, emocions…

 

 

Ayoub

 

El primer dia no sabia res del cinema en curs, a poc a poc vaig aprendre a fer  servir una càmera de filmar,

Vaig treballar de càmera i he fet balanç de blanc,so, desenfocar. He fet el projecte fotogràfic,els minut  Lumière, la pràctica central,i el curt.

M’ha agradat molt fer cinema en curs.   

2 Respostes a “QUÈ HEM APRÈS?”

 1. Jordi Diu:

  Avui hem vist tots plegats els curts, com el vostre, que no vam poder veure el dia 25. Ens ha agradat molt “Tot per l’examen”, sobre tot perquè heu cuidat força cada pla i pels colors triats.

  Alumnes de 6è de cinemaencurs de l’escola Els Xiprers

 2. Laia (Cinema en curs) Diu:

  Hola!

  Quan vam veure el vostre curt, l’equip de “Cinema en curs” ja ens vam quedar molt impressionats: és una gran pel·lícula. I ara m’ha agradat molt llegir els vostres comentaris perquè heu sabut explicar molt bé totes les coses que heu après al llarg del curs, que són moltíssimes!

  Felicitats a tots per la pel·lícula i per la feina feta!

  Laia

Deixa una resposta