RODATGE FILM FINAL

20, 21 i 24 d’abril 2009

curt17

 Alba

El meu grup vam gravar a la Pista Vella, a l’escola i a la plaça de l’església. Un pla el vam haver de repetir 10 vegades, són molts cops. A vegades  l’Àlex (en Carles) sortia del pla, i quan  no era l’Àlex, era un extra i si no era
la Mar.

El que em va agradar més va ser fer de tècnic de so i perxa.

 curt15Miquel

El dia 20 d’abril els del meu grup de rodatge vam ser els primers de començar a rodar el curt final.Els primers plans els vam gravar prop de la casa dels avis d’en Carles i els altres al barri de les Hortes. Després vam tornar cap a l’escola perquè li tocava a l’altre grup. Durant el rodatge tothom va fer totes les feines. Per sort el meu grup va tenir bon temps, en canvi el segon grup va gravar un pla amb pluja. (Esperem que no es noti)Tot va anar força bé però el que ens va costar més va ser un pla que jo havia de tenir una galleda blava totalment quieta al costat de la càmera. El que em va entusiasmar més va ser fer de càmera. Trobo que a sisè va bé tenir aquesta  experiència de cineastes.

Clàudia

curt14

El que va ser més difícil va ser com enquadrar els plans i quins colors volíem que sortissin. També amb el so vam tenir alguns problemes perquè quan començàvem a gravar passava un cotxe o una bicicleta que no volíem sentir i ho havíem de repetir.

En alguns plans vam haver d’improvisar una mica,  per exemple en un que necessitàvem una dona si sortia  
la Carme de l’escola,  tothom la coneix i vam preguntar a una dona (l’àvia d’en Damià i
la Montse de tercer) que en aquell moment passava per carrer i ella ens va fer d’extra.

La Meritxell ens feia moltes preguntes sobre el color, ens va anar molt bé després perquè teníem més imaginació. Al principi  no volia fer de càmera, ho trobava difícil, em costava molt, ni tampoc de directora, però ara no em resulta més fàcil.

curt20

Ebrima

El meu grup vam gravar a tres llocs :a la pista vella,l`escola i a l` església.

Vam fer 3 grups. El que més em va agradar va ser  aguantar la perxa.

Un dia del que vam gravar  plovia  i feia molta fred, ens va costa estar concentrats però ho vam aconseguir.      

Irene

IRENE.cURTEl meu grup, el 3,  van començar a gravar el dimarts després del pati i vam acabar a 2/4 de 8 de la tarda.

El primer pla que el meu grup vam filmar va ser a

la Pista Vella, allà vaig fer claqueta  i de foto fixa. També vam anar a mig del  poble,  a la sèquia i a la tarda a la carretera Palamós.

Les feines anaven  rodant, de manera que tothom feia de tot. Un pla que em va agradar va ser  un que  jo feia de perxa i la càmera estava situada a fora del camí, al costat dels desmais. També vam gravar el so de l’aigua, el vent,… la perxa pesava molt, l’havia d’aixecar enlaire i aguantar-la.

curt3Pau Almar

Vam haver de rodar molts de plans però sobretot moltes preses perquè ens quedés bé. Vam haver de filmar  moltes hores. El rodatge va ser llarg

Un pla difícil va ser un de  

la Pista Vella que vam haver de posar la càmera molt baixa per poder gravar el que volíem.

A mi el que em va agradar més de fer va ser d’escrip i de vfoto fixa.

Adrià

 curt1El curt és l’últim treball del taller de cinema en curs i el més divertit.Va costar gravar alguns plans com el de la farmàcia que vam haver de pujar molt el trípode,  al màxim i el càmera no hi arribava.A mi m’agrada molt fer cinema en curs, com a tots, m’ho he passat molt bé gravant el curt final i treballant  en equip amb els meus amics. 

Núria

rod. Nuria

El que més em va agradar fer va ser ajudant de direcció i  claqueta. Penso que el curt ha sortit bé perquè tots hem fet un gran treball i els actors ho han fet molt bé!Tot plegat va ser una gran experiència i m’agradaria molt repetir-ho algun altre cop!!!

 Víctor

VICTOR.RODUna tarda ens vam trobar que a estones plovia i vam aprofitar per gravar els plans de dins de l’escola. A mi la feina que més m’interessa és fer de sonista perquè  escolto les passes de l’actor, els sons de la natura i la gent que parla. La que menys l’escrip  tot i que és de la que més vaig fer. Jo voldria que l’any que ve a l’institut també fessim un curt.

Laura

rod.laura

El dia que vam començar el rodatge estàvem tots molt nerviosos perquè no havíem rodat  mai un curt. Quan vaig saber que feia d’actriu em vaig alegrar molt perquè mai no havia actuat davant d’una càmera. Ens va costar una mica perquè vam haver de repetir i improvisar plans i això ens va liar. La feina que més em va agradar va ser la meva, perquè la sensació és molt agradable, et sents una mica més important. S’ha de dir que també va ser una mica estressant perquè és difícil oblidar-te de la càmera i ser una persona que no ets tu. Sobretot em va costar entendre les ordres dels que feien de director, perquè no ho deia bé o jo no sabia exactament què fer o com fer-ho.

Pau Vilà

rod.Pau V

Quan em va tocar  fer de càmera  no ens sortia el pla perquè la càmera estava fixada i no ho havia d’estar. El pla era difícil i com que no ens sortia. Al final vam dicidir fer primer els peus, després les mans i  finalment el cap. Quan feia de director em vaig posar una mica nerviós perquè ho vaig trobar difícil però al final no volia plegar de fer de director. El curt és un treball en equip i per tant em va agradar treballar amb els altres.

Anna

Anna RodatgeEl primer grup, el meu, vam anar a gravar els primers plans: Quan  l’Àlex i el seu pare sortien de casa, el Barri de les Hortes, després al pati petit i al final de la seqüència vam gravar quan els alumnes sortien al pati gran i per últim com que ja  hi érem vam fer també un so ambiental del pati.Em va agradar molt fer de càmera, claqueta, foto fixa ajudant i director.Uns dies abans,
la Meritxell ens va anar preguntant coses sobre el color i nosaltres vam anar decidint la paleta de colors del curt. I ja veureu que els colors són molt bonics.

Tati

rod.TatiEl primer dia que va tocar anar a gravar varen tenir pluja però l’endemà va fer una mica de sol. Quan  va tocar gravar al meu grup estava molt nerviosa perquè no sabia què em tocaria fer primer. El que més em va agradar va ser fer de directora perquè podies triar on posar la càmera, dir el que havien de fer els personatges,… M’hagués agradat fer d’actriu i no ho vaig poder fer, però estava  contenta de la feina que feia.Un pla difícil va ser quan l’Àlex,la Laia i la Mar estaven a la carretera i l’Àlex es penjava al semàfor, el vàrem haver de repetir 6 o 7 vegades. Un dels plans que vaig gravar jo em va agradar molt perquè l’Àlex venia corrents i es veia un punt vermell desenfocat a mig de molt de verd. 

Estic molt contenta d’haver gravat el curt i tinc moltes ganes de veure com ha quedat.

AYOUB

ROD.aYOUBPrimer van anar a la pista vella i vam gravar.Em va tocar fer  d’escrip.El que més em va agradar va ser  fer de càmera. Ens va costar molt però només vam repetit dos plans.El que més em va costar va ser  fer d’escrip. El dia de rodatge vam acabar molt tard i  no van poder  anar a entreno d’handbol. Em va agradar molt i m’ho vaig passar molt bé.  

GEMMA   GEMMA.ROD

Gravar el curt em va agradar molt, encara que jo,
la Laura i en Carles que vam ser actors, no vam fer gaire de claqueta, de tècnic de so, ni de càmera… Però igualment em va agradar. Va ser una mica difícil fer d’actriu, era la primera vegada que actuava davant d’una càmera. A la gent se li feia pesat repetir tantes vegades els plans, però per mi era divertit, semblava igual que les pelis de veritat, encara que va haver-hi un cop que vam repetir un pla 14 vegades fins que al final ens va quedar molt bé!. Em va encantar fer el curt!

HAIMADOU

curt11A mi em va  costar fer d’escript, i em va agradar més fer de director. Quan jo feia de director vam haver de repetir moltes vegades un pla d’en Carles  que ho feia malament. Li tornava a dir què havia de fer i després  hi havia gent que tocava la càmera, es movia i havia de tornar a enquadrar el pla i així vàries vegades.

CARLESROD.CARLES

Vam gravar el curt perquè estem fent Cinema en Curs i aquest és l’últim treball que fèiem i així apreníem bé totes les les feines que s’han de fer en el rodatge d’una pel·lícula. Ens vam repartir la feina i tothom va fer de tot fins i tot els actors vam poder ser directors o càmeres en els plans que no hi sortíem. Vaig fer d’actor i me’n recordo molt bé de dos plans , un que el vam haver de repetir moltes vegades perquè sempre fallava alguna cosa, ACTORSjo en general. L’altre que me’n recordo és un pla que vam gravar des del pont del cementiri fins a sota d’uns desmais que estaven a uns dos-cents metres lluny, havia d’anar-hi corrent, saltar una balla i passar pel costat de la càmera, però  hi havia moltes ortigues i em vaig ortigar. En un pla va començar a ploure, i amb paraigües havíem de tapar la càmera, el so… Encara que sigués actor la feina que més em va agradar va ser la de càmera, perquè m’agrada tocar-la, enfocar, fer l’iris…Al ser actor podria semblar que  estàs molt lliure però hi ha cops que has d’estar allà quiet esperant que el director triï  el pla. També era molt cansat perquè els directors a vegades no eren molt expressius i les instruccions no les donaven gaire clares, no entenia què havia de fer , després m’equivocava i ho havia de tornar a fer.El final crec que ens quedarà  un curt molt bonic, encara que hi hagi alguns coses irreals.

ROBIN

curt19

El meu grup va fer la seqüència dos a la pista vella, l’església i a l’escola. Durant tot el rodatge penso que vàrem fer bé el treball en equip i els actors van actuar tots molt bé. El que m’ha agradat més és ser director, càmera i ajudant de direcció.

3 Respostes a “RODATGE FILM FINAL”

 1. Laura Diu:

  jeje, va ser molt guai fer el curt i com deia abans una mica difícil, ja ho veureu els alumnes de 5è l’any que ve jeje

 2. Tati Diu:

  Va ser molt divertit gravar el curt sobretot la part que ens agrada tant de la Laura jaja

 3. ebrima Diu:

  Hola,
  sóc l’Ebrima i a mi em va agradar fer el curt final, és lo millor!

Deixa una resposta