PREPAREM ELS MINUTS!!

Molts ja tenim el nostre minut ben pensat i ja estem a punt d’anar a gravar.

Us els anirem explicant!

ALBA

TAULA DE PING-PONG

Vull que els nens/es juguin a ping-pong, també altres nens/es que mirin com juguen. Taula ping pongA darrera vull que es vegi la pista de futbol mentre els nens juguen i una mica la porteria del camp de futbol amb algun nen. Al fons hi ha el carrer i potser passarà un cotxe, bici, persona…Gravaré quan ja fa una mica que són al pati. Començaré quan un dels jugadors estigui apunt de guanyar la partida i així es veurà un canvi de jugadors.En el meu pla en primer terme hi ha la taula de ping-pong, en segon terme la pista de futbol i en tercer terme el cel, vull que es vegin els arbres per què ara  tenen un color molt maco de tardor.Vull que se sentin els nens/es com parlen i la pilota de ping-pong quan toca la taula i la raqueta.Posaré la càmera, en diagonal a la taula de ping-pong.

CARLES

ANEM A COMPRAR!!!Mercat

Carretera i placa de l’estació, dimarts 11 de novembre.

Vull que es vegin cotxes que passen, si algú travessa el pas de zebra, la parda de fruita i verdura que hi ha els dimarts i si tenim sort el tren. Podria començar un moment que no passa cap cotxe.

La càmera la posaré al costat d’un fanal de davant de can Maureta.

Se sentiran els cotxes que passen per la carretera, la gent que compra a la parada de fruita i verdures t i el tren (si tenim sort).

Necessito saber els horaris del tren i un nen a l’estació que avisi quan s’acosta un tren.

 

HAIMADOU

L’HORT Hort

L’hort del pati gran, el dimecres a partir de les 3 que és quan els alumnes de P5 el treballen.

Vull que es vegin els nens que surten de la porta de parvulari i que treballin  l’hort.S’ha de veure la porta de parvulari i l’hort 

La càmera la posaré davant de la porta de parvulari i l’hort. S’han de veure bé el que fan els nens a l’hort.

 Sentirem les veus ,els ocells?,les eines. 

NÚRIA

PATI PETIT

El pati petit de l’escola on juguen els alumnes d’infantil. pati petit

He triat  posar la càmera a un lloc on es veiés el tobogan a davant amb els nens més a prop, després els de la sorrera i els de la caseta al fons. N’hi haurà que travessaran el pati  i que jugaran a les galeries.

També m’agrada que es vegi el color del cel.

Ho gravaré quan els nens ja siguin a la sorrera o al tobogan i estiguin distrets  per què no  mirin a la càmera.

IRENE

ELS NENS PETITS AL MENJADOR  

MenjadorEl faré al menjador, a 2/4 de 1, quan els alumnes d’infantil comencen a entrar.

Es veuran les tres taules parades, entreran els nens de P3 i començaran a menjar, també vull que es vegin les altres taules, les monitores,
la Mari que dóna el menjar i la finestra amb les galaries, si tenim sort que algun nen gran passi o miri per la finestra.

La càmera la posaré al fons del menjador, que es vegi tota la taula de P3 i les altres taules.

Se sentirà els nens com  parlen, les monitores i els sorolls de les cadires, forquilles…

VÍCTOR

LES OVELLLES 

El meu minut el faré a cal pastor de St. Martí Vell quan surt amb les ovelles que les porta a pasturar.Ovelles
Vull que es vegi com el pastor obre la porta i surten les ovelles totes apilonades i el bosc de fons.Se sentirà el so que fan les ovelles i com borden els gossos que té el pastor. Posaré la càmera a prop de la porta.He  triat aquest minut perquè m’agraden els animals.

LAURA

LA PERRUQUERIA

PerruqueriaHe pensat que el meu minut es podria fer a la perruqueria de
la Maria Rosa.Que es vegi el lloc on renten el cap i on tallen els cabells.Començaré a filmar quan estigui acabant d’eixugar  els cabells, la senyora s’aixequi i la perruquera li comenci a tallar els cabells Potser provaré de fer un enquadrament diferent al de la foto, perquè es vegi més bé els seients, la porta… (però no ser si es veurà la càmera al mirall).Se sentirà la gent que parla i potser algun secador, i també algun cotxe de fora.

PAU ALMAR

EL PATI GRAN 

 El pati gran a l´hora de d’esbarjo.Pati granVull que es vegi el camp de futbol amb els nens que s’acosten a la porteria, també l’altre pista i els que juguen a la taula de ping-pong. Posaré la càmera a la porteria que esta més a prop de les finestres de pàrvuls.Se sentiran els nens potser algun cotxe i el timbre de l’escola  

GRETY 

AULA DE PLÀSTICA

Aula plàsticaVull fer el meu minut a l´aula de plàstica amb els alumnes de 6è. Començaré a filmar quan  es preparen per  sortir al pati i quan surten .També vull que la porta estigui oberta perquè es vegin els nens de 1r quan surten al pati (Són a la classe del costat).Vull que se sentin els nens de 6è quan parlen  i els nens que surten al pati. 

La càmera la posaré a davant de la pica d’aigua. Tant en darrera com pugui.

4 Respostes a “PREPAREM ELS MINUTS!!”

 1. cinecurs Diu:

  Meritxell (Intervenant)

  Hola a tots!!!!!!!!!

  Què tal? Amb molts de vosaltres ja vàrem parlar de les idees. Una mica el que ens va faltar concretar és quan començareu a filmar i quan acabareu. En què us centrareu? Es molt important que abans d’anar a filmar el minut hagueu anat a la localització que heu pensat i hagueu cronometrat l’acció! Un minut és molt i és molt poc!

  Per exemple, Irene. La teva proposta és molt maca, ara bé, has de veure si realment en 1 minut pots veure com els nens arriben, s’asseuen i comencen a menjar. O tot això trigarà més d’un minut a passar? Si és així, amb quina acció prefereixes quedar-te? Podries començar el minut que ja hi hagi alguns nens asseguts i que altres encara estan entrant? Començaràs el pla buit i que els nens vagin entrant encara que no els arribis a veure menjar? Ja em diràs què has decidit!

  Gretty, realment és molt maco veure als alumnes treballant el fang o pintant al fons. També m’agrada la idea de veure com els de primer passen per la porta del fons. Saps ben bé quan passa, això? Ho has cronometrat? D’altra banda, em sembla interessant que no només et quedis amb la recollida de material i amb els alumnes sortint de classe ja que les accions que em vas explicar que es duuen a terme durant la classe de plàstica són molt maques. Pensa com podries tenir les dues accions dins d’un minut.

  Victor, la teva idea no la vàrem podem comentar ja que encara no tenies la foto…M’agrada moltíssim!! És molt maco el moment en què ho vols filmar. Però…a quina hora surt el pastor amb les ovelles??? Molt d’hora, oi? Tocarà matinar!! Cal tenir en compte que no sigui massa fosc ja que no s’arribaria a veure bé tot el que passa (per filmar cal una mica de llum). Saps a quina hora és? D’altra banda, m’agradaria que m’expliquessis una mica millor com has pensat que sigui el pla ja que no conec massa l’espai: les ovelles vindran cap a la càmera o marxaran cap al fons? Veurem com desapareixen? O només com surten? De quina manera creus que podria ser més impactant? I més ric? Pensa que un minut és molt llarg i cal pensar molt bé quin enquadrament és el millor. Has fet proves? També estaria molt bé si cronometressis quan triga el pastor en treure les ovelles . Ja m’explicaràs!

  Bé, que vagin molt molt bé els rodatges!!!!!!!!! Quan hagueu filmat el vostre minut escriviu-me explicant-me com ha anat tot!! Segur que quedaran molt bé!!!!! M’agradaria poder-los veure en persona, els rodatges, però com no pot ser, ja me’n fareu uns bons resums!!!

  Fins ben aviat!!!!! I molta sort i precisió amb els minuts!
  Meritxell

 2. Tatiana Diu:

  M’agrada mot fer cinema en curs amb la Meritxell, tenim molta sort de poder fer aquest taller.
  Espero que es faci cada any i que tota l’escola pugui saber com va una càmera, el so,…
  Les fotos i els minuts que s’han fet han quedat molt bé i encara en falten alguns.

  Adéu

  Tatiana

 3. cinecurs Diu:

  Hola a tots!!!!!

  Oh!!!Què bé que ja heu començat a filmar minuts? Quins heu filmat? Com han anat?
  Han quedat com prevèieu? Com ha funcionat el treball en equip? Què és el que més us ha agradat de rodar els Minuts?

  Espero veure en breu les vostres reflexions i impressions sobre els rodatges!

  I als que encara no hagueu filmat, molta sort!!!!!!! Segur que quedaran molt i molt bé!

  Meritxell (Intervenant)

 4. Liraira Diu:

  Holaaa!!! Nada que soy una aficionada del cine, y una chica de primero de mi insti en gerona me ha contado que hay escuelas que tienen la suerte de hacer este taller. Quiero dejar un mensaje a estos chicos:
  -Aprovechad esta oportunidad porque hay pocas como esta en la vida!!
  Bueno muchisimos abrazos a todos,

  Liraira (alguien sin futuro porque quiso)

Deixa una resposta