Projectes fotogràfics

capçalera

Al nostre centre el projecte fotogràfic l’hem vinculat al centre d’interès «Les badalones de Badalona». (podeu entrar com a invitats!)

Aquestes són les passes que ens han conduït als nostres projectes.

Activitat inicial

Hem començat amb l’anàlisi d’un anunci institucional de la ciutat de Badalona. A partir d’aquí el que calia era imitar-lo i fer un anunci del nostre centre:

Anunci original

Anunci Original

I aquí podeu veure alguns dels nostres anuncis:

anunci01 anunci03 anunci03 anunci04

 Eleccions

Bé, havia arribat el moment de posar-nos seriosos! Amb el Pep Garrido, el nostre intervenant, vam estar mirant i comentat diferents reportatges de fotògrafs professionals (Saul Leiter, William Eggleston o Jonas Mekas).

La idea era que les nostres fotos havien de semblar-se i per a aconseguir-lo era necessari prendre una sèrie de decisions sobre com volíem que fossin les nostres fotografies.

Durant un parell d’hores vam estar jugant amb diferents paràmetres en una sessió que se’ns va quedar molt curta: la primera prova de reportatge fotogràfic hauria d’esperar a un altre dia…

De moment, aquí en teniu els resultats dels nostres “jocs”:

Fotos de l'Àlex, el Bando, l'Eric i el Ruben  Fotos de l'Azu, la Laura i la Rebeca Fotos del Bryan, el Samuel i el Sergio
Fotos de l'Aaron, el Kevin, la Laura i el Ruben Fotos de la Dolores, l'Eudald i l'Olga Fotos de l'Aaron, el Dani i el Tofi

(per veure més imatges, feu clic amb el ratolí damunt de les imatges)

“Simulacre” de reportatge…

Així que uns dies després, ara sense el Pep, vam realitzar el nostre primer reportatge. Havíem de prendre una sèrie de decisions pel que fa als paràmetres amb els que havíem estat jugant el dia anterior i fotografiar algun aspecte del nostre centre.

Els resultats?

Aquí els teniu…

A través del cristall Amunt i avall Darrera dels barrots esquerdes
A través del vidre Amunt i avall Entre barrots Esquerdes
ombres passadissos Passad?s d'entrada Dessuadores
Ombres Passadissos Entrada Dessuadores
Aula de plàstica estudiant A classe Graffitis
Aula de plàstica Estudiant A Classe Graffitis
Racons Al taller
Racons Al taller

I per fi sortim a fer les fotos!

Dins del centre d’interès en el qual s’ha incorporat el reportatge, hi havia una sortida programada. Es tractava de visitar el que es veu de la Badalona de tres moments importants dels últims 100 anys: la Badalona de la Revolució Industrial, la Badalona de la immigració i la Badalona d’avui dia.

Va ser en aquesta sortida que en grups de tres alumnes vam realitzar el nostre reportatge fotogràfic.

Podeu veure totes les fotografies que vam fer sense cap mena de selecció en box.net. Més endavant, una altra vegada amb el Pep, farem la nostra selecció final…

Els reportatges finals.

(encara no han sortit del forn!)