Projectes fotogràfics

Al nostre centre hem fet projectes fotogràfics individuals. Cada alumne ha fet unes 6 fotografies sobre un dels temes optant ell mateix per un punt de vista. La meitat dels alumnes han fet projectes sobre animals i l’altra meitat sobre espais públics.

Marta Penas

He escollit els espais públics, perquè els trobo més interessant. Jo he preferit fer-ho en exteriors, fixar-me més amb la varietat de gent que pot passar durant una hora pel mateix tros de carrer, he triat les 6 fotografies que més m’han agradat.

p1100282.JPG p1100284.JPG p1100285.JPG p1100286.JPG p1100287.JPG p1100289.JPG

Aquestes són les imatges sobre el punt de vista:

Irene Humet

Jo he fet fotografies de llocs públics, m’interessaven els interiors, i he fet una sèrie de sis fotografies, veient com alguns d’aquests llocs públics poden ser d’acollidors comparant-los amb d’altres. També volia veure com en alguns la gent hi passa més, estan més transitats, i al contrari, en d’altres la gent hi passa com comptagotes.

Totes les fotografies són de llocs públics que podriem trobar en una ciutat, ja que en un poble és més limitat.

bar1.jpg caixer1.jpg mercat1.jpg metro1.jpg

parquing.jpg restaurant1.jpg

Isaac Barbé

Les meves imatges consten d’espais públics, però a diferència d’alguns dels meus companys, jo he triat un sol espai, bastant ampli, i a partir d’allà, m’he centrat en què fa la gent en aquests espais. Les imatges estan fetes un disabte a la tarda, no gaire tard, així que no vaig tenir problemes per fotografiar a persones de totes les edats.

Totes les imatges estan tirades “descaquis”, sense que la gent ho sabés, aquesta era la intenció que tenia, d’aquesta manera la gent no posava i els fotografiava fent rutina. No ha estat gaire fàcil, ja que hi ha fotos que estan tirades de molt a prop i, juntament amb alguns amics, vam haver de pensar com dissimular i com amagar una mica la càmera.

asistente-para-redimensionar-3.jpg asistente-para-redimensionar-7.jpg asistente-para-redimensionar-4.jpg asistente-para-redimensionar-2.jpg asistente-para-redimensionar-5.jpg  asistente-para-redimensionar-6.jpg

Aquestes són les fotografies de punt de vista. N’he deixat 2 de les que ja havia penjat perquè concondraven amb l’idea d’aquest segon treball. En les altres dues que he afegit ara, he intentat seguir el patró de les anteriors.

Neri Bertran

El meu treball constava en fer fotografies a espais públics, però en aquest cas n’he fet només 5 pel problema de falta de llum i el tràfic feia que les fotografies sortissin mogudes.

La meva intenció era fotografiar el carrer Barcelona de Girona una tarda de compres per aquests dies assenyalats, mostrant que les botiguetes petites no són gaire visitades i tothom va a les grans superfícies. Tot el recorregut comença a l’Estació de trens de la RENFE i finalitza a la vora del Corte Inglés.

dscn2591.JPG dscn2593.JPG dscn2594.JPG dscn2597.JPG dscn2598.JPG

Vanesa Rodríguez

En aquestes imatges fotografiades volia representar un aire familiar entre els diferents tipus d’ animals, ja que en casi totes les fotografies surt mes d’ un animal.

En totes les fotografies es veuen els animals fent la seva vida normal,com ara menjar,alimentar als seus petits, passejar pel corral…etc .

Entre la fotografia i l’animal hi ha una certa distancia de respecte per l’animal que es com si respectes el seu espai natural, pero tampoc allunyant-me massa.

He hagut de buscar i fer moltes fotos, ja que la majoria d’elles quedaven borroses perque els animals no s’estaven quiets.Pero ha sigut una experiencia bastant divertida.

dsc01628.JPG dsc01629.JPG dsc01633.JPG dsc01645.JPG

dsc01649.JPG dsc01654.JPG dsc01714.JPG dsc01716.JPG

Anastasia Ustinova

Jo he triat el tema d’espais publics perque era el que m’atreia mes. Les meves fotos son totes fetes en el mateix lloc , un restaurant a Figueres que es diu “Duran” era un restaurant on abans acostumava a dinar Dali. Se’m va acudir aquesta idea de fer espais publics precisament per aixo, ja que en aquest restaurant hi treballa una amiga de la meva mare i m’ havien deixat passar i ensenyar tot del restaurant,fins i tot els frigorifics. Les fotos son fetes a partir d’ un punt de vista d’ un reporter que vol fer un reportatge sobre un restaurant, al menys aixo intentava ser.

dsc04201_resize.JPG dsc04227_resize.JPG dsc04237_resize.JPG

dsc04243_resize.JPG  dsc04248_resize.JPG

Carmen Marfil

Jo he triat el tema dels animals, perquè volia donar una imatge diferent d’ells. He fet les fotografies agafant-los de molt a prop sense cap barrera entre ells i l’home. La meva intenció ha set de com si el fotograf sigués un altre animal i se’l mira de molt aprop. Normalment als animals en els mirem amb una certa distància i de tant aprop mai, per aquesta raó he volgut fer aquestes fotografies perquè ens els mirem com mai ho fem. Els animals no son tots els mateixos, però la majoria són domèstics.


animals-1s.JPGanimals-2s.JPGanimals-7s-cf.JPG

animals-10s.JPGanimals-11s.JPG

Aquestes son les 4 fotografies dels aparadors.He fet un punt de vista contrapicat perquè volia fer com si un nen petit ho estigués mirant.

Albert Cabañas

Jo vai fer una sèrie de 6 fotografies d’animals (gallines). He intentat fotografiar les gallines des d’un punt de vista exterior, però aprop seu per observar bé que fan, com es mouen… Fer aquestes fotografies no va ser gaire façil perquè no paraven quietes.

animals-3.jpg animals.jpg  animals-2.jpg animals-4.jpg animals-5.jpg

Aquestes són les quatre fotografies dels aparadors (punts de vista):

aparadors.JPG aparadors-1.JPG aparadors-2.JPG aparadors-3.JPG

Pol Domènech

vaig tenir la idea d’anar al zoo de Barcelona, perquè vaig pensar que era el lloc indicat per fer aquestes fotografies del punt de vista d’animals, encara que estiguessin en gabies vaig intentar donar un punt de vista com si estiguessin en llibertat, intentat acostar-me al màxim.

Martí Figueras

Vaig fer una sèrie de 6 fotos, amb baques, cabres, o un gos de protagonistes. Les fotografies són contrapicades. Vaig fer les fotos al mes a prop del terra possible perquè l’animal es veiés millor, i que donés una sensació com si nosaltres fóssim un altre animal que se’l mira.

bona.jpgbonaa.jpg

Gerard Folgado

Vaig intentar buscar diferents animals que, conjuntament amb el punt de vista establert, donessin una idea de quina era la seva situació. Per exemple es veu una foto d’ uns gossos abandonats fotografiats desde un angle superior el que ens dona a entendre que aquets animals fan llàstima. Però vaig pensar que estaría bé provar diferents punts de vista i alguns animals com el colom tenen un aire de superioritat.

Moltes de les fotos son tirades a Egipte ja que vaig aprofitar que hi anava per fotografiar animals extranys, tot i que algunes també son tretes del meu poble. En tots els casos els animals eren allà i jo vaig fotografiar-los sense intervenir en el que feien.

caball.jpg colom.jpg gat.jpg 

gossos.jpg burro.jpg pardal.jpg